DigiGids: De film over Eddie the Eagle

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. Deze week: vier terugkijktips rond de Olympische Spelen.

Eddie the Eagle

Film over de gelijknamige skispringer. Deze Brit werd wereldberoemd dankzij de sport. Niet zo zeer omdat hij er zo goed in was, maar eerder omdat hij ondanks zijn gebrek aan techniek en succes stug doorging, met olympische deelname als hoogtepunt. Te kijken via Pathé Thuis en iTunes.

Cool Runnings

Ontroerende en komische film over een Jamaicaans viertal dat zijn zinnen heeft gezet op deelname aan het bobsleetoernooi van de Olympische Winterspelen van Calgary in 1988. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Te zien via Ziggo Movies & Series XL en iTunes.

Andere tijden sport

De NPO heeft heel wat afleveringen gemaakt over wintersport, bijvoorbeeld over Gerard van Velde en zijn triomf op de klapschaats en Yvonne van Gennips drievoudige gouden triomf in Calgary. Alle afleveringen zijn hier terug te zien via NPO.nl.

Video-apps

Prachtig natuurlijk, al die uren televisie over de Olympische Spelen in Pyeongchang, maar wat als u nu niet achter uw tv zit tijdens een belangrijke schaatswedstrijd? Of als u net even een andere sport wilt zien dan Eurosport uitzendt? De NOS én Eurosport hebben voor dit soort problemen een onlineoplossing in de aanbieding. Op NOS.nl en via de NOS-app kunt u bijvoorbeeld op uw smartphone of uw tablet live meekijken met de wedstrijden die de NOS op tv uitzendt. Alles wat op tv is uitgezonden, is later ook on demand terug te zien op de site. Deze en andere gemiste wedstrijden zijn ook terug te zien via de Eurosport Player. Deze video-app is hier te downloaden en kost speciaal voor de Spelen slechts 99 cent voor een maand.