DigiGids: Queen of the south en Dokter Deen

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 28/29:

Drugsbaron verkast naar Malta

Voor liefhebbers van series als Narcos en Penoza is Queen of the south een aanrader. Op Netflix staat nu het derde seizoen van de spannende dramaserie over Teresa Mendoza (Alice Braga), die haar thuisland Mexico moest verlaten nadat haar drugsverslaafde vriendje daar was vermoord. Ze vluchtte naar de VS en vestigde zich in Dallas, waar ze zich ontpopte tot een machtige drugsbaas. In dit derde seizoen is Teresa op Malta, waar ze zich verbergt. Ondertussen probeert ze een drugsimperium op te zetten, maar daarvoor moet ze wel zaken gaan doen met een duister figuur. Seizoen 3 staat vanaf 1 juli op Netflix.

Geniet opnieuw van Dokter Deen

Scenarioschrijver Edwin de Vries was ooit met zijn vrouw Monique van de Ven op Vlieland, toen ze na een klein ongelukje ter plekke moest worden geopereerd door de huisarts van het eiland: dokter Deen. Dit bracht hem op het idee voor de gelijknamige serie, waarvan vier seizoenen verschenen – allemaal op Vlieland opgenomen. Monique speelt huisarts Maria Deen. Ze heeft een praktijk aan huis, met een apotheek en een kleine operatiekamer. Ze komt soms voor moeilijke keuzes te staan en ook haar gezin maakt het nodige mee. Uiteraard komt ook de liefde om de hoek kijken. Alle vier de seizoenen van Dokter Deen staan vanaf 13 juli op Videoland.

Het seriedebuut van Richard Gere

Het veelgeprezen BBC-drama MotherFatherSon is, geloof het of niet, de eerste keer in dertig jaar dat superster Richard Gere een grote rol in een serie speelt. Hij is Max, een machtige mediamagnaat. Zijn zoon Caden heeft grote moeite te voldoen aan zijn vaders verwachtingen en zoekt zijn toevlucht in seks en drugs. Kathryn, zijn moeder, heeft een pijnlijke scheiding met Max achter de rug en werkt nu als vrijwilliger bij de daklozenopvang. Wanneer er iets vreselijks met Caden gebeurt, proberen zijn ouders hem ieder op hun eigen manier te helpen. Het hele seizoen is vanaf 3 juli te zien op NPO Plus, vanaf 26 juli wekelijks op NPO 1 extra.

Deel twee van politieke thriller

Twee jaar geleden verscheen op Netflix de politieke thrillerserie Condor, een tv-bewerking van Three Days of the Condor. Max Irons (zoon van acteur Jeremy Irons) speelt de rol van Joe Turner, een analist van de CIA die op verdachte zaken binnen de organisatie stuit. Het gaat niet om een kleinigheidje, want niet veel later hebben huurmoordenaars alle medewerkers van Max’ afdeling omgebracht. Max slaat op de vlucht, waarna een spannend kat-en-muisspel volgt. In het tweede seizoen is Turner inmiddels in Europa, waar de CIA hem opnieuw benadert. Seizoen 2 van Condor staat vanaf 16 op Videoland.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 28/29. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.