DigiGids: Op je gezondheid en Liefsteling

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar een mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 6:

Riskante claims over gezondheid

Op sociale media komt een stroom aan onzinnige gezondheidsclaims voorbij. Dat is niet alleen jammer, maar kan zelfs gevaarlijk zijn. In de podcast Op je gezondheid bieden Nadia Zerouali en Elsie Vermeer gezondheidsinformatie met een wetenschappelijke basis. In twintig afleveringen reizen ze door een mensenleven, te beginnen met de vraag of gezondheid erfelijk is en wat het belang is van je eerste duizend dagen. Ook werpen ze een kritische blik op de dieetindustrie en kijken ze naar de rol van microben. Te vinden op NPO Luister en andere bekende podcastplatforms.

Serie over Post Office-drama

Het Verenigd Koninkrijk is al een poos in de ban van een groot schandaal rond Post Office Limited, het Britse equivalent van de PostNL-verkooppunten. Sinds 1999 werden honderden eigenaren van deze postkantoren vervolgd wegens diefstal en fraude omdat ze geen verklaring konden geven voor hun kastekorten. Later bleek dat een falend computersysteem de oorzaak was. De vierdelige dramaserie Mr. Bates vs. the Post Office belicht het schandaal van een menselijke kant. Toby Jones (foto) speelt postkantoorhouder Alan Bates, die met een aantal andere gedupeerden strijdt voor gerechtigheid. Bekijk de serie hier.

Ode aan de tijdloze liefde

Op Valentijnsdag verrassen jonge stelletjes elkaar met een kaart of een boeket rozen, maar de liefde is niet voorbehouden aan de jeugd. Liefsteling is een portret van de innige band tussen Jeanne van 91 en Hetty van 76. Hetty is niet alleen Jeannes geliefde, maar ook haar mantelzorger. Nu dementie geleidelijk grip krijgt op Jeanne, moet Hetty steeds meer voor haar zorgen en veranderen de rollen binnen hun relatie. Hoelang kan Hanny dit zonder hulp volhouden? Met deze tedere documentaire brengt Eva van Barneveld een ode aan de tijdloze liefde.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 6. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.