DigiGids: Munich & Ik vertrek

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 15:

Een kaarsje voor Nicky Verstappen

De elfjarige Nicky Verstappen werd in 1998 tijdens een zomerkamp vermoord en de zaak leek voor altijd als onopgelost de geschiedenisboeken in te gaan. Tot vorig jaar een groot DNA-verwantschapsonderzoek Jos B. als hoofdverdachte aanwees. Medialogica laat journalisten en betrokkenen aan het woord. Een ander perspectief op de moord geeft Een kaarsje voor Nicky Verstappen. In deze persoonlijke documentaire blikt Peter R. de Vries – die zich vastbeet in het onderzoek en twintig jaar lang niet losliet – met Nicky’s ouders en zus terug op de zaak. Zie het hier terug.

Film: Munich

De documentaireserie Terreur behandelt deze week de aanslag op de Israëlische olympische delegatie bij de Spelen van München in 1972. Over de nasleep van deze gruweldaad maakte Steven Spielberg in 2005 de film Munich. Hoofdpersonages zijn vijf Israëlische geheimagenten die van de Israëlische premier Golda Meir de opdracht krijgen de verantwoordelijken op te sporen en te liquideren. Maar in de loop van de film vragen sommigen van hen zich af hoe ver ze eigenlijk moeten gaan met hun vergeldingsacties. Met onder anderen Daniel Craig en Eric Bana. Op Film.nl staat via welke onlinekanalen de film te zien is.

Ik vertrek… naar Oostenrijk

“Het is gelukt, onze droom is uitgekomen.” Met deze woorden van Ruud eindigde de Ik vertrek-aflevering uit 2014 waarin hij samen met zijn vrouw Netty een chocoladewinkel in Zuid-Duitsland opende. Dat verliep allemaal redelijk vloeiend. De NS-medewerker en de bedrijfsleider van een winkel spraken al een aardig woordje Duits, de klusperikelen verliepen zonder onoverkomelijke problemen en ook de winkel deed het lang niet slecht. Maar deze week komt er toch een vervolgaflevering over de twee, waaruit blijkt dat ze Beieren achter zich hebben gelaten en naar Oostenrijk zijn verhuisd. Waarom? Misschien ligt er een aanwijzing in de oude aflevering, kijk hem hier terug.

Dokter wordt patiënt

Een miljoen Vlaamse kijkers pinkten vorig jaar wekelijks een traantje weg bij de tragikomische reeks Gevoel voor tumor. Alles draait om geneeskunde- student Tristan (Maarten Nulens). Hij heeft zijn zaakjes prima op orde: leuke vrienden, succes bij de vrouwen en een mooie carrière op de afdeling neurochirurgie in het verschiet. Tristans leven neemt een dramatische wending als een dokter hem slecht nieuws brengt: hij heeft een agressieve tumor in zijn neus en hem wacht een ingrijpende behandeling. De dokter wordt zo een patiënt, en dat is zwaar voor hem. Gelukkig staat hij er niet alleen voor. De prijswinnende, achtdelige serie staat op Netflix.