DigiGids: Met de paplepel en Andere tijden sport

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar een mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 23/24:

Wonderkind Patrick Kluivert

Op 10 juni is de finale van de Champions League in Istanboel. De laatste keer dat een Nederlandse club de finale wist te halen is al een tijd geleden: Ajax in 1995. Ajax wist het toernooi zelfs te winnen aan de hand van ‘wonderkind’ Patrick Kluivert. Naast dat grote hoogtepunt had het jonge spits ook een groot dieptepunt in 1995: hij was verantwoordelijk voor een dodelijk auto-ongeluk. In een aflevering van Andere tijden sport uit 2015 blikken hij en teamgenoten uit 1995 terug op het bewogen jaar.

Nieuw materiaal van Attenborough

Veel beter dan Planet earth en Our planet wordt het niet op het gebied van natuurdocumentaires. Gelukkig komen de makers van die series met vier nieuwe afleveringen: Our planet II. De focus ligt ditmaal op de migratie van dieren over de hele wereld. Migratie is een essentieel deel van de overlevingsstrategie van vele dieren voor voedsel, voortplanting en onderdak. Door klimaatverandering zijn die tochten gevaarlijker geworden dan ooit. Er zijn prachtige beelden gefilmd in onder andere Afrika, India, China en op de Noordpool. Natuurlijk is de inmiddels 97-jarige bioloog David Attenborough weer de verteller. De leerzame serie is vanaf 14 juni te zien op Netflix.

Met de paplepel

Is muzikaal talent aangeboren of aangeleerd? Dat probeert Selma van Dijk, presentatrice van Het zondagmiddagconcert op NPO Klassiek, uit te zoeken in de nieuwe Avrotros-podcast Met de paplepel ingegoten. Van Dijk komt zelf uit een muzikale familie en werd van kleins af aan omringd door muziek. In de podcast gaat ze op bezoek bij families (foto) waarin meerdere getalenteerde familieleden doorbraken in de klassieke muziek. Ze gaan in gesprek over onder andere het gezinsleven, muziekeducatie en de druk van het vak. Wat is er echt nodig om op hoog niveau muziek te maken? Luister onder meer op nporadio4.nl

 

Dit en meer leest u in KRO Magazine 23/24. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.