DigiGids: Lauchhammer en Van Oranje

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar een mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 11:

Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Deze week begint de door Tim Oliehoek geregisseerde fictieserie Arcadia op NPO 3. Oliehoeks eerdere werk als serieregisseur belooft veel goeds voor dit nieuwe Nederland-Vlaamse project. In 2017 en 2018 won hij het Gouden Kalf voor beste televisiedrama voor respectievelijk De zaak Menten en Het geheime dagboek van Hendrik Groen. De laatstgenoemde is gebaseerd op de bestsellers van en over Hendrik Groen, die in een verzorgingstehuis woont en zijn leven een nieuwe richting geeft. Kees Hulst, André van Duin en Rosa Reuten spelen de hoofdrollen. Klik hier om de komische dramaserie terug te kijken.

Van Oranje – Van Willem tot Amalia

Veel mensen zijn op de hoogte van het laatste nieuws rondom ons koningshuis. Over de geschiedenis van de Oranjedynastie is daarentegen veel minder bekend. In de podcast Van Oranje – Van Willem tot Amalia duiken presentator Kevin Goes en koningshuisverslaggever Jeroen Schmale in die geschiedenis aan de hand van tien bepalende figuren. In het eerste seizoen bespraken ze het leven en de dood van Willem van Oranje. Omdat de stap naar de eerste ‘echte’ koning van Nederland, Willem I, te groot bleek behandelen ze in seizoen 2 de tussenliggende periode. Luister en leer mee op de bekende podcastplatforms.

Zesdelige Duitse krimi

Goed nieuws voor liefhebbers van Duitse krimi’s: de ARD-serie Lauchhammer – Tod in der Lausitz komt naar Netflix. Rechercheur Mark Briegand (Mišel Matičević) gaat terug naar zijn geboortedorp Lauchhammer in de regio Lausitz om daar de moord op het zeventienjarige schoolmeisje Ramona Schinschke te onderzoeken. Daar krijgt hij hulp van politieagent Annalena Gottknecht (Odine Johne), maar ze hebben verschillende onderzoeksmethodes. Briegand werkt vooral op intuïtie, terwijl Gottknecht liever alles volgens het boekje doet. Toch zullen ze goed moeten samenwerken want als ze niet snel zijn kunnen er meer slachtoffers vallen. De zesdelige misdaadserie is vanaf 22 maart te zien op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 11. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.