DigiGids: Golden Earring en een special over darmkanker

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 45:

Meer over darmkanker

Deze week vertelt Ruud de Wild zijn indrukwekkende verhaal over de periode dat hij leed aan darmkanker. Tijd voor MAX maakte eerder in samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting een speciale aflevering over de ziekte. Aan het woord komen onder anderen oud-RTL Nieuws-presentator Roelof Hemmen, die zijn vrouw verloor aan darmkanker. Ook is maag-, darm- en leverarts Evelien Dekker in de studio om meer uitleg te geven over deze ziekte en het belang van onderzoek ernaar te benadrukken. Tot slot vertellen ervaringsdeskundigen over de tijd dat zij aan deze vorm van kanker leden. Bekijk de aflevering hier.

Concert van Golden Earring

Monumenten uit de Nederlandse rockmuziek zullen de leden van de Golden Earring voor altijd blijven, ook nu ze bekend hebben gemaakt wegens de ziekte van gitarist George Kooymans niet meer op te zullen treden. Deze week is er een tweedelige documentaire over de Haagse rockers op NPO 2 te zien. Op NPO Start staat een compilatie van het drie uur durende concert dat de band vijf jaar geleden gaf om het vijftigjarige jubileum te vieren. Door de Ziggo Dome klonken energieke klassiekers als ‘Back home’, ‘Twilight zone’, ‘Radar love’ en ‘When the lady smiles’.

Luisteren naar Maarten van Rossem

Maarten van Rossem is een graag geziene gast in praatprogramma’s, maar de historicus en Amerikadeskundige heeft zo veel interessante verhalen te vertellen dat hij aan de talkshowtafels geregeld tijd tekortkomt. Dat probleem heeft hij in zijn podcast niet. Hij kan daarin vrijuit en uitgebreid spreken over de kwesties die hem bezighouden. Uiteenlopende onderwerpen komen aan bod: van de ontwikkelingen in de hedendaagse Nederlandse politiek tot interessante periodes uit de Amerikaanse geschiedenis. Uiteraard is er ook alle tijd voor de anekdotes die Van Rossem zo’n fijne man maken om naar te luisteren. Te beluisteren op alle podcastplatforms en op maartendepodcast.nl.

Nieuw op Netflix: Red Notice

‘Red notice’ betekent dat iemand op de mostwantedlijst van Interpol staat. Oplichter Nolan Booth (Ryan Reynolds) krijgt zo’n vermelding aan zijn broek. Dat betekent concreet dat hij agent John Hartley (Dwayne Johnson) achter zich aan krijgt. Ze krijgen het aan de stok met elkaar en met kunstdief Sarah Black (Gal Gadot). Het resultaat: een actiefilm vol spetterende special effects en spectaculaire vechtscènes. Daarnaast is er ook nog ruimte voor grappen en grollen. Red notice is de duurste film ooit die Netflix zelf produceerde. Vanaf 12 november te zien op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 45. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.