DigiGids: Eus’ boekenclub en Who killed Sara?

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 20:

Bescheiden boer Kok blijft strijden

Het boerenbedrijf staat onder druk. De stikstofnormen worden strenger, de uitstoot van ammoniak en fijnstof moet omlaag en Europa dringt aan op meer duurzaamheid in de landbouw. De spanning tussen de agrarische sector en de bureaucratie is niets nieuws. Al sinds 1995 volgen de makers van de documentaire De kleine oorlog van boer Kok het gezin van Herman Kok, een boer aan de rand van Amersfoort. Kok is een pionier van de biologisch-dynamische veeteelt, maar moet net als andere boeren voldoen aan de nieuwe mestwet. Het leidt tot een jarenlange strijd die hoog oploopt. Kijk hem terug op NPO Start.

Eus’ boekenclub

Tijdens de laatste Boekenweek was Özcan Akyol dagelijks te zien met Eus’ boekenclub, waarin bekende schrijvers in gesprek gingen met een panel over hun nieuwste boeken. Akyols liefde voor boeken is niet beperkt tot slechts één week per jaar, en daarom maakt hij een wekelijkse podcast waarin uiteenlopende literaire thema’s de revue passeren. Elke aflevering begint met een telefoongesprek met schrijver Tommy Wieringa, waarna Eus het land intrekt, langs leesclubs, signeersessies en andere boekenevenementen. Luister op www.nporadio1.nl of via de bekende podcastdiensten.

Antwoorden in Spaans moordmysterie

De Mexicaanse misdaadserie Who killed Sara? (¿Quién mató a Sara?) werd in korte tijd razend populair onder de Netflixkijkers. Het verhaal draait om Álex Guzmán, die achttien jaar onschuldig in de gevangenis zat voor de moord op zijn zus Sara. Na zijn vrijlating besluit hij de ware dader te vinden. De eerste twee seizoenen verschenen vorig jaar kort na elkaar op de streamingdienst, maar lieten nogal wat vragen onbeantwoord. Er zijn nog steeds meerdere verdachten voor de moord op Sara; in seizoen drie moet alles op zijn plek vallen. Dit laatste seizoen van Who killed Sara? verschijnt op 18 mei op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 20. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.