DigiGids: Dealer en Van Shaffy tot Piaf

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 11:

Nieuwe Franse misdaadserie: Dealer

Eigenlijk weet regisseur Franck (Sébastien Houbani) helemaal niet zo veel van de achterbuurten waar hij in Dealer in terechtkomt. Normaal verdient hij zijn brood met het maken van videoclips. Maar hij wil wel eens iets anders en gaat in de Franse misdaadserie een van de beruchtste wijken van Zuid-Frankrijk in. Zijn doel: een documentaire maken over Tony, een even charismatische als onvoorspelbare leider van een drugsbende. Het project valt hem vies tegen, want de drugswereld is smeriger dan hij dacht. En al snel raakt hij zelf ook tot over zijn oren verstrikt in een bende oorlog. De serie Dealer staat nu op Netflix.

Van Shaffy tot Piaf

Elisah Baijens maakte een eerbetoon aan haar moeder Liesbeth List dat vrijdag op tv komt. Lists mooiste liedjes zijn te zien in Van Shaffy to Piaf, een jubileumshow van La List uit 2009. Hierin zingt de zangeres de muzikale hoogtepunten uit de voorafgaande 35 jaar. Te horen zijn onder meer de nummers die ze zong met Ramses Shaffy. Ook komen de chansons aan bod die ze in de musical Piaf ten gehore bracht. Tussen de nummers door haalt ze ook herinneringen op. Verder komen muzikale vrienden aan het woord. Bekijk het hier terug op NPO Start.

Enthousiaste politiek duiders

Aan de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen is voor politiek geïnteresseerden De stemming van Vullings en Van der Wulp eigenlijk verplichte kost. Er is in Den Haag namelijk maar weinig dat Joost Vullings en Xander van der Wulp ontgaat. En: de twee politiek duiders van de NPO kunnen er vol enthousiasme over praten. In hun podcast wekelijks nieuws, duiding en de rubriek ‘Raad de kandidaat’. Hierin krijgen ze een politicus aan de lijn die hun vragen alleen met ‘ja’ en ‘nee’ beantwoordt. De twee moeten vervolgens raden met wie ze te maken hebben. Het is hier te beluisteren of via de app NPO Luister.

Drama op het Binnenhof

Het Binnenhof staat bol van leugens, geheimen en andere zaken die het daglicht moeilijk kunnen verdragen. Dat blijkt in ieder geval uit de dramaserie De fractie, over het wel en wee van de jonge leider van de VPN, een fictieve politieke partij. Drie seizoenen kwamen er, en het beeld van de Nederlandse politiek was bepaald niet rooskleurig. Dat is best een zorgelijke zaak, want het scenario komt deels van de hand van Femke Halsema, die uit haar ervaringen als partijleider van GroenLinks putte. Bekijk hier het eerste seizoen en hier het tweede en derde

Dit en meer leest u in KRO Magazine 11. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.