DigiGids: Blonde en Rampvlucht, de podcast

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 39:

De kist: Tineke Schouten

Deze week geeft De vele gezichten van Tineke Schouten (zaterdag 24 september om 22.25 uur op NPO 1) een uniek inkijkje in het leven van de cabaretière tijdens het maken van haar nieuwe show Dubbel. Eerder sprak ze in De kist met Kefah Allush over het thema van haar 25e solovoorstelling: de vreugde en het verdriet van het leven. De comédienne laat zich van een opvallend serieuze kant zien (“Ik denk per dag wel tien of twaalf keer aan de dood”) en vertelt op een nuchtere manier over de dood van haar ouders. Bekijk de uitzending hier.

Biografie over Marilyn Monroe

De wereld kende Norma Jean Mortenson als Marilyn Monroe. Het contrast tussen wie ze echt was en haar persoonlijkheid op het witte doek is het onderwerp van Blonde, een gefictionaliseerde filmbiografie over de Hollywoodster. Ana de Armas (Knives Out, No Time to Die) is zeer overtuigend als Monroe in deze grotendeels in zwart-wit geschoten film. Blonde laat zien hoe de ster op de set gebukt gaat onder de druk van haar werk, terwijl ze privé worstelt met relaties en een pillenverslaving. Bobby Cannavale en Adrien Brody spelen Monroes geliefden, honkballer Joe DiMaggio en schrijver Arthur Miller. Vanaf 28 september op Netflix.

Rampvlucht, de podcast

KRO-NCRV staat uitgebreid stil bij de vliegtuigramp in de Bijlmer, nu dertig jaar geleden. Naast een dramaserie, een documentaire en een digitale reconstructie is er ook een podcast die dieper ingaat op de manier waarop de media onderzoek deden naar de gebeurtenissen. Omdat er veel onduidelijkheid was rond de ramp en de overheid onvolledige en tegenstrijdige informatie naar buiten bracht, besloten journalisten zelf de waarheid boven tafel te krijgen. Luister Rampvlucht, de podcast op rampvlucht.kro-ncrv.nl of via de bekende podcastkanalen.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 39. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.