DigiGids: André van Duin en Obscure figuren

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar een mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 7:

Eerbetoon aan jarige Van Duin

André van Duin is nog steeds niet weg te denken uit de Nederlandse mediawereld, ondanks dat hij deze week alweer 77 wordt. Met programma’s als Heel Holland bakt en Bij Van Duin op de achterbank trekt hij nog steeds vele kijkers. Twee jaar geleden werd in verband met zijn 75e verjaardag een uitzending van Tv monument over hem gemaakt. Han Peekel toont hoe Van Duin uitgroeide van een gewone Rotterdamse jongen tot een groot komiek. Ook wordt er aandacht besteed aan zijn ontroerende toespraak tijden de nationale dodenherdenking in 2021. Kijk de aflevering terug op NPO Start.

Historische types in de schijnwerpers

Arie de Froe, Judith Leyster, Anna Maria van Schurman: geen namen die bij veel mensen een belletje doen rinkelen. Het zijn ook geen personen die je op lijsten met de invloedrijkste Nederlanders zal zien staan. Toch hebben ze een bijzondere rol in de geschiedenis gespeeld en daarmee onze levens beïnvloed. Ze stonden alleen niet in de schijnwerpers. Daar brengt Obscure figuren verandering in. In de NTR-podcast van de makers van De Blankenberge tapes worden historische figuren besproken die meer aandacht verdienen. Luister hun interessante verhalen via de bekende podcastplatforms.

Voor een Oscar genomineerd drama

Wat als het leven anders was gelopen? Die vraag staat centraal in de romantische dramafilm Past Lives. De twaalfjarige Na Young en Hae Sung uit Seoul zijn gek op elkaar, maar als Na Young met haar ouders emigreert naar Toronto raken ze het contact kwijt. Twaalf jaar laten spreken Hae Sung en Na Young – die zich inmiddels Nora noemt – elkaar weer via Skype. Weer verwatert het contact, tot Hae Sung haar nog eens twaalf jaar later opzoekt in New York. Alleen is Nora inmiddels getrouwd. Dit prachtig subtiele regiedebuut van Celine Song is genomineerd voor de Oscars voor beste film en beste originele scenario. Nu op Prime Video.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 7. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.