DigiGids: Achter gesloten deuren en Pinocchio

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar een mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 49:

Het geheim van André Rieu

Seizoen 4 van realityserie André Rieu: Welcome to my world gaat van start, maar voor wie niet genoeg kan krijgen van de vioolvirtuoos is er uren aan kijkplezier op NPO Start. Onder andere de eerste drie seizoenen van zijn realityserie en veel van zijn concerten zijn er terug te kijken. Ook de af levering van Evenblij met… waarin Frank Evenblij Rieu volgt naar Brazilië voor een reeks concerten is het bekijken waard. De af levering geeft een blik op de grote populariteit van de Limburger in het buitenland en probeert te achterhalen wat het geheim van dat ongekende succes is. Bekijk ‘Evenblij met… André Rieu’ op NPO Start.

Louche zakenman

Op 14 januari werd Achter gesloten deuren uitgeroepen tot podcast van het jaar. Deze productie van Het Financieele Dagblad gaat over omstreden zakenman Gerard Sanderink. In vier af leveringen wordt een reeks conflicten waar de Twentse multimiljonair bij betrokken was gereconstrueerd, van rechtszaken tot Kamervragen. De jury noemde het een duidelijke winnaar: ‘Het is een onderwerp waar je alles over wilt weten, verpakt in een prachtige constructie waar de makers toegankelijke duiding aan toevoegen. Met het juiste ritme en een goede opbouw.’

Nieuwe versie van Pinocchio

Het verhaal van Pinocchio is al heel vaak verfilmd. Eerder dit jaar was er nog een verfilming met Tom Hanks als Geppetto. Een nieuwe verfilming lijkt daarom overbodig, maar Guillermo Del Toro’s Pinocchio bewijst het tegendeel. De duistere stop-motion animatiefilm is zeer lovend ontvangen en wordt zelfs al gezien als een kanshebber voor de Oscars. Regisseur Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth, The Shape of Water) ging voor inspiratie terug naar het originele verhaal van de Italiaanse auteur Carlo Collodi. De indrukwekkende stemmencast bestaat onder andere uit Ewan McGregor, Cate Blanchett en Tilda Swinton. Vanaf 9 december is de film te zien op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 49. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.