Online kijktips: Andere tijden over Oranje of 60 jaar Willeke Alberti

KRO Magazine zet wekelijks de leukste on demand diensten op een rijtje voor jullie! In dit overzicht geven we niet alleen online kijktips, maar bespreken we ook de laatste trends in de film en seriewereld.

Uit de achterkamertjes.

Politici debatteren heel wat af. Wilt u weten wat er in de Tweede Kamer wordt besproken? Dat kan met de app Debat Direct. Gebruikers kunnen hiermee rechtstreeks volgen wat er in Den Haag gebeurt. Ook is te zien welke onderwerpen er op de planning staan en wie de sprekers zijn. Waarschijnlijk zullen niet alle debatten u interesseren, maar ook daaraan is gedacht. De app biedt namelijk de mogelijkheid om notificaties te ontvangen over onderwerpen of Kamerleden die u wél interessant vindt.

Debat Direct is beschikbaar voor iOS, Android en Windows

Icoon van het Nederlandse lied

Willeke Alberti is een van de zes deelnemers aan de nieuwe reeks van De beste zangers van Nederland (za, NPO 1). Ze kan zich ongetwijfeld (nog) meten met ’s lands succesvolste artiesten; de 71-jarige heeft haar sporen als zangeres immers ruimschoots verdiend. Vorig jaar zat ze maar liefst zestig jaar in het vak. Ter gelegenheid hiervan maakte de AvroTros een portret van Willeke. Hierin vertelt de grande dame zelf onder meer over haar jeugd, haar vader Willy en smartlappenkoning Johnny Jordaan. ‘Het was altijd feest als hij in de buurt was’, zegt ze over de laatste. Ook bekende collega’s als Paul de Leeuw, André van Duin, Han Peekel en Willeke’s eigen zoon Johnny de Mol komen aan het woord. De gesprekken worden afgewisseld met archiefbeelden.

60 jaar Willeke Alberti

Lekker napraten

Helemaal een trend: napraatshows bij populaire programma’s. Omroep MAX kondigde voor het nieuwe seizoen Heel Holland bakt na elke uitzending een terugblik aan, en over Wie is de Mol? wordt al een paar seizoenen uitgebreid nagepraat. Populaire dramaseries als Bates Motel, The walking dead en Game of thrones hebben eveneens hun eigen nabeschouwing. Over die laatste reeks wordt op HBO elke week nagepraat over de meest recente aflevering in After the thrones. Presentatoren Andy Greenwald en Chris Ryan filosoferen over de ontwikkelingen rond de personages, en doen voorzichtig aan toekomstvoorspelling. Zo hadden ze het bij het rechte eind wat betreft het lot van Jon Snow in het lopende seizoen. Met recht twee kenners dus, die ook over aflevering 7 – deze week – weer het nodige te vertellen zullen hebben.

Toch nog juichen voor Oranje

De beste Europese voetballanden strijden in Frankrijk om de titel, terwijl het Nederlands elftal thuis zit. Een hard gelag voor zowel de spelers als de fans. Om die pijn een beetje te verzachten, is de uitzending van Andere tijden sport uit 2010 een aanrader. Die reconstrueert de zegetocht van Oranje na het winnen van de Europese titel in 1988. Rusland was in de finale verslagen en de spelers kwamen als helden ons land binnen. Geniet nog een keer van het grootste volksfeest sinds de Bevrijding. Wordt er deze zomer toch nog een beetje gejuicht voor Oranje.

Juichen voor Oranje