Rivkah op het Veld: ‘Ik heb extra veel zin in deze zomer’

Na een jaar van volhouden en doorzetten kunnen we aar droom je van in een wereld langzaam weer genieten. Deze zomer mogen we dromen over wat straks weer kan. Knuffelen met de kleinkinderen, reizen naar warme landen of gezellig tafelen met de hele familie. Waarover droomt Studio sport-presentatrice Rivkah op het Veld?

Waar droom je van in een wereld na corona?

“Dat ik mijn schoonfamilie weer zomaar kan bezoeken. Mijn vriendin is Spaans en haar familie woont in Spanje. Even naar hen toe zat er niet in, terwijl ze juist is gestopt met professioneel voetbal om meer vrijheid te hebben en haar familie vaker te zien. Het was best pittig, toen dat niet kon. Sowieso mis ik het reizen en bijzondere plaatsen ontdekken. Ik denk de laatste tijd ook veel aan het gevoel van op een festival staan, naar een goede band kijken en met vrienden biertjes drinken op het gras. Gelukkig zitten die dingen er weer aan te komen. Op werkgebied wordt het een heerlijke zomer vol sport. Ik heb er extra veel zin in. Het voelt ook allemaal zo lang geleden: een internationaal voetbalkampioenschap waaraan Nederland meedoet en na vijf jaar weer de Olympische Spelen.”

Welke wensen heb je voor het komende jaar?

“Ik maak een podcast, De schaduwspits, samen met NOS-collega’s Winfried Baijens en Jeroen Gortworst. Die gaat over homoseksualiteit in het profvoetbal. Waarom is er nog steeds geen voetballer uit de kast gekomen? Wat moet er veranderen voordat voetballers dat durven? Ik hoop dat die podcast impact heeft en goed wordt ontvangen. Ik geniet in elk geval van het maken en stop er veel energie en liefde in. Een grote droom zou zeker zijn dat er hierdoor voetballers uit de kast komen. Maar dat is hoog inzetten. Als we voor één procent kunnen bijdragen aan meer acceptatie in de voetbalwereld zou dat al geweldig zijn.”

Waar droom je over vijf jaar te zijn?

“Ik ben niet zo van het uitstippelen van mijn toekomst. Natuurlijk heb ik er wel gedachten over, maar voor mij werkt het beter om te kijken wat er op mijn pad komt. Mijn droombaan heb ik in elk geval al. Werken bij Studio sport is een combinatie van presenteren, journalistiek, creativiteit, met een team aan een uitzending werken én elke dag met sport bezig zijn. Alleen dat laatste al is voor veel mensen een droom. En natuurlijk wil ik verder komen in mijn werk, maar zeggen ‘over drie jaar wil ik hier staan’ heeft geen zin. Ook privé niet. Het loopt vaak toch anders. Dingen als een wereldreis maken en trouwen staan wel op de agenda, maar die hoeven niet voor een bepaald moment. En als je steeds naar de lange termijn kijkt, geniet je minder van het nu, dus dat probeer ik te vermijden.”

Het hele interview leest u in KRO Magazine 26/27. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Carlijn Schepers