Provence in de hoofdrol

Roger Allam (Fred Thursday uit 'Endeavour') verruilt voor de nieuwe misdaadserie 'Murder in Provence' Oxford voor een andere prachtige filmlocatie: Aix-en-Provence. Dat betekent geplaveide pleinen, markten en heel veel fonteinen.

Speelt een stad, streek of dorp een belangrijke rol in het decor van een dramaserie, dan spreken de makers graag over die plek als vast hoofdpersonage. Zo heeft Bath, een van de mooiste steden in Engeland, een hoofdrol in de Britse misdaadserie McDonald & Dodds en is Oxford inmiddels onlosmakelijk verbonden met de series Inspector Morse, Lewis en Endeavour Morse.

Ook in de nieuwe misdaadserie Murder in Provence, naar de boeken van de Canadese schrijfster M.L. Longworth, vinden de moorden plaats tegen een prachtig decor: de bruisende Zuid-Franse studentenstad Aix-en-Provence. “Aix is een beeldschone stad, bekend om zijn vele fonteinen”, zegt hoofdrolspeler Roger Allam, die de rol van onderzoeksrechter Antoine Verlaque voor zijn rekening neemt. “Op elke straathoek kom je weer een nieuwe tegen, superhandig als je op een hete middag wat schaduw en verkoeling zoekt. En dan zijn er natuurlijk ook nog de markten… die zijn echt fantastisch.”

Allams tegenspeler is Nancy Carroll als Verlaques vriendin Marine Bonnett. “De Provence is zonder meer het belangrijkste personage in deze serie”, zegt Carroll. “Dat unieke landschap met al die verschillende kleuren, het typisch Provençaalse licht. Het is een voorrecht om op zulke mooie plekken te mogen filmen.”

Het hele bericht leest u in KRO Magazine 12/13. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.