Hoofdrolspelers Daan Schuurmans en Sophie van Winden over nieuwe serie: ‘Het is een achtbaan van plotwendingen’

Wat is er met de verdwenen Anna gebeurd? Om die vraag draait het in de nieuwe spannende KRO-NCRV-serie Ik weet wie je bent. Hoofdrolspelers Daan Schuurmans en Sophie van Winden waren na het lezen van het script meteen verkocht. ‘Het zit vol drama en psychologische intriges.’

Wat trok jullie aan in deze productie?

Daan: “In de eerste plaats het verhaal. Toen ik het Spaanse origineel zag, was ik meteen verkocht. Het is zo’n bloedstollend spannend verhaal. Ik dacht: in handen van topregisseurs Hanro Smitsman en Thomas Korthals Altes moet dat een geslaagde remake worden. Daarbij sprak de rol me heel erg aan. Daniel loopt de hele serie als het ware rond met een vraagteken boven zijn hoofd; lijdt hij echt aan geheugenverlies of speelt hij het? Dat leek mij ontzettend interessant om te spelen.”

Sophie: “De serie heeft enerzijds een hoog whodunit- gehalte, maar zit ook vol met drama en psychologische intriges, waardoor je heel rijke personages krijgt. Eva is een goede advocate met een groot rechtvaardigheids- gevoel, maar heeft ook een achilleshiel: ze is ongelooflijk gevoelig voor de man die haar ooit heeft gekwetst. Dat ze nu uitgerekend achter hem aan moet, maakt het lastig voor haar om zich staande te houden. Ze is een sterke vrouw, maar ook iemand met gevoel. Dat is leuk om te spelen.”

Jullie hebben eerder samen gespeeld in de serie Heer & meester. Hoe was het om weer met elkaar te werken?

Sophie: “Ontzettend leuk, vooral omdat we nu totaal andere personages speelden. Het is heel prettig dat je die dynamiek samen hebt en weet wat je aan elkaar hebt, dat helpt bij het spelen. Het grappige is dat we eerder dit jaar de lm Heer & meester hebben gemaakt en dat we toen tegen elkaar zeiden: straks gaan we ex-geliefden spelen. In Heer & meester werd de liefde nooit ingelost. Of het tussen Eva en Daniel goed komt, is natuurlijk de vraag.”

Jullie hebben nog niets teruggezien. Gaan jullie straks ook kijken?

Sophie: “Jazeker, want ik ben onwijs nieuwsgierig. Ik heb met sommige acteurs, zoals Gaite Jansen, nauwelijks scènes gespeeld. Dan is het leuk om te zien hoe al die verhaallijnen samenkomen als geheel.”

Daan: “Eigenlijk kijk ik thuis zelden naar mezelf. Veel series waarin ik heb gespeeld, heb ik nooit gezien. Het productieproces vind ik veel interessanter. Maar naar deze ga ik wel kijken. Ik ben zo benieuwd.”

Het hele interview leest u in KRO Magazine 34/35. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Ik weet wie je bent is vanaf zondag 26 augustus te zien op NPO 3 om 21.10

Tekst: Vanessa Vunderink