Hoe is het nu met: Dagboek van een herdershond

In de rubriek 'Hoe is het nu met' kijken we iedere week hoe het gaat met tv-persoonlijkheden waar we al een tijdje niets van hebben gehoord. Deze keer: ‘Dagboek van een herdershond’.

De serie Dagboek van een herdershond debuteerde in 1978 bij de KRO en liep tot 1980. Het verhaal gaat over de jonge naïeve kapelaan Erik die aan het werk gaat in Geleen. Hij jaagt mede door zijn onhandigheid mensen tegen zich in het harnas, waaronder een pastoor die zichzelf als herder van de kudde ziet en Erik slechts als een herdershond. Gelukkig vindt hij steun bij zijn vriend Lumens en een engelbewaarder. Hoe zou het nu met de hoofdpersonen gesteld zijn?

Jo De Meyere

Jo speelde in Dagboek van een herdershond de jonge kapelaan Erik Odekerke. Na de serie is De Meyere actief gebleven als acteur. De inmiddels 77-jaar oude acteur was onder andere te zien in Flikken en Commissaris Witse. In 2013 won hij de Vlaamse carrièreprijs. De meeste recente film waarin De Meyere schittert is Achter de wolken uit 2016.

Tekst loopt door onder de foto

Jo De Meyere

Ko van Dijk jr.

De Amsterdamse acteur speelde in de serie de rol van boer Nicolaas Bonte. Hij brak door in de jaren 50 met toneelstukken als De drie zusters, Van de brug af gezien en Hendrik IV. Naast acteur was Van Dijk ook stemacteur. Dagboek van een herdershond bleek meteen zijn laatste televisierol, want hij overleed op 6 mei 1978, een dag na de laatste show van zijn theatertour voor Herfst in Riga. Hij werd 61 jaar.

Tekst loopt door onder de foto

Ko van Dijk

Rudi Falkenhagen

Falkenhagen was te zien in Pipo de Clown, als stotterende boef Snuf en hij had een belangrijke gastrol in Baantjer. Naast theateracteur was Rudi, net als Ko, actief als stemacteur. Zijn laatste rol speelde Falkenhagen in Sinterklaas en het geheim van de robijn. Dat was in 2003. Hij overleed op 26 januari 2005 op 71-jarige leeftijd.

Tekst loopt door onder de foto

rudi falkenhagen

Kees Brusse

Kees Brusse werkte tijdens zijn carrière veel op toneel en in films. De autodidact is bij het grote publiek vooral bekend van tv-quiz Wie van de drie. Brusse was niet alleen acteur, maar regisseerde ook. Zo stond hij aan het roer van De paraplu, Het gerucht en Vader is zo stil de laatste tijd. In 1982 ontving Brusse de Gouden Televizier-Ring voor zijn rol in de televisieproductie Mensen zoals jij en ik. Vijf jaar later werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De acteur overleed op 9 december 2013 op 88-jarige leeftijd.

Tekst loopt door onder de foto

kees brusse

Tekst: Merlin Everts, beeld: Wikimedia