Koningshuis op tv: Asielzoekers en kerstgroeten

In onze rubriek 'Het koningshuis op tv' vatten wij samen waar de Nederlandse royals de afgelopen week op televisie te zien waren. Zo hoeft u niets te missen van de Koninklijke Familie. Deze week onder meer: een bezoek aan azielzoekers en kerstgroeten.

Zaterdag

In royaltyprogramma Blauw Bloed aandacht voor een bezoek aan een Utrechtse project dat asielzoekers vrijwilligerswerk biedt. De nieuwe onderdanen daar zijn dolblij als de, hen beloofde, verrassing hun kersverse koning blijkt te zijn. Abel uit het Syrische Aleppo spreekt een tijdje met Willem-Alexander. ‘Ik heb geluk, ik heb ook drie dochters’’, vertelt hij de koning.

Hier ziet u het fragment terug van Shownieuws Hier kunt u Blauw Bloed terug zien

Zondag

Zon, strand en Argentijnse lekkernijen; voor de Oranjes geen winterkou of glühwein, zij trekken naar Argentinië en vieren vakantie bij de familie van Maxima. Als de prinsesjes hiér vakantie krijgen is het daar al kerst, maar dat mag de pret niet drukken.

Bekijk hier het fragment terug

Dinsdag

De terroristische aanslag in Berlijn laat ook onze koning Willem-Alexander niet onberoerd. Via social media deelt hij zijn emoties: “Berlijn is in onze gedachten.”

Tenslotte….

In het kader van de naderende feestdagen voor één keer aandacht voor een buitenlands vorstenhuis. De Zweedse kroonprinses Victoria nam met echtgenoot prins Daniel, dochter prinses Estelle (4) en zoon prins Oscar (9 maanden) weer een schattige kerstgroet op. Vorig jaar deden ze dat tijdens het bakken van een taart. Nu trokken ze ervoor het nationaal park Tyresta in, vlakbij Stockholm. Bij een knus kampvuur met broodjes en worstjes aan een spies, wenst het jonge gezin iedereen in het Zweeds een vrolijk kerstfeest: God jul!

En dan speciaal voor u nog deze kerstkaart, met de hartelijke groeten uit Monaco…

Royals

Tekst: Rivka Groenier, Beeld: Palais Princier de Monaco – Prince’s Palace of Monaco, © ANP  / Patrick van Katwijk