DigiGids: Da Vinci en Toppop

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 36:

Podcast: Het kamp van mijn oma

Robin Peters is iedere keer weer verbaasd als ze haar – aan dementie lijdende – grootmoeder spreekt over haar vroege jeugd. Die bracht oma namelijk door in een jappenkamp, maar tot Robins verbazing staan er geen gruwelverhalen maar vrolijke kinderavonturen centraal in oma’s verhalen. Over spelen, slootje- springen, over hoe ze overal de weg wist… In de vijfdelige podcastreeks Het kamp van mijn oma neemt Peters de luisteraar mee naar het kamp van haar oma. Ze probeert te achterhalen wat zij heeft gezien, gehoord, heeft meegemaakt en hoe het kan dat ze er zo positief over praat. Beluister de podcast hier.

Verplichte kost voor Molloten

Veel is er nog niet bekend over het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? – zelfs naar de deelnemers aan de jubileumreeks is het nog gissen. Wel is duidelijk dat de opnamen ditmaal hebben plaatsgevonden in Italië en dat dit seizoen in het teken zal staan van de Renaissance. Dat betekent dat Leonardo da Vinci met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan bod komt. Voor de Molloten die ter voorbereiding meer over hem te weten willen komen: op NPO.nl staat de documentaireserie Diederik en Da Vinci, waarin Diederik van Vleuten leven en werk van de vijftiende-eeuwse kunstenaar en wetenschapper uitlicht.

Nieuwe comedyserie: Upright

Als Lucky hoort dat zijn van hem vervreemde moeder op sterven ligt, springt hij in de auto om haar op te zoeken. Dat betekent wel een reis van duizenden kilometers, dwars door de Australische wildernis, in een gare oude bus met een dierbare piano als bagage. Stellen dat het een trip wordt om nooit te vergeten, is een understatement. Dat ligt aan de excentrieke Lucky, zijn even maffe metgezel Meg (een weggelopen tiener), en alle bijzondere plaatsen die ze onderweg aandoen. Kijkers en kenners waren zeer enthousiast over de Australische comedyserie Upright, die vanaf 10 september te zien is bij Ziggo.

Fans van Toppop

Het is deze maand vijftig jaar geleden dat Toppop het levenslicht zag en dat viert Andere tijden met een speciale aflevering. Han Peekel maakte vijf jaar geleden al een TV monument voor het programma. Daarin spreekt hij met de onvergetelijke presentator Ad Visser en zijn iconische danseres Penney de Jager. Uiteraard komen er ook optredens uit het rijke archief van het muziekprogramma in beeld – zo is De Jager met een groep collega’s woest bewegend te zien op de synthesizerklanken van ‘Axel F’. Ook komen er fans van het programma aan het woord. Bekijk de aflevering hier.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 36. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.