DigiGids: Onze man in Teheran is terug

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 15:

Thomas in Teheran

Dik drie jaar na de eerste reeks van Onze man in Teheran komt Thomas Erdbrink met een nieuw seizoen over het leven in Iran (vanaf zondag 15 april op NPO 2). Het eerste seizoen van de documentaireserie is terug te zien op NPO.nl. Hierin geeft de correspondent een kijkje in zijn dagelijks leven, met zijn Iraanse vrouw. Verder probeert hij te laten zien hoe het eraan toegaat in ‘het land waar niets mag en alles kan’. Aan bod komen de Iraanse obsessie met lijden, de persvrijheid, de positie van de vrouw in het land en het Iraanse rechtssysteem. De reeks is hier te vinden.

Undercover als schoonmaker

De schoonmakers waren het in 2010 meer dan zat: ze vonden hun werk te zwaar en onderbetaald. Ze richtten daarom het schoonmakersparlement op, dat 2Doc deze week volgt (maandag 16 april op NPO 2). Rambam wilde weten of het werk echt zo zwaar is. Presentatrice Rinke gaat undercover aan de slag en haar bevindingen vallen niet mee. Het komt neer op een moordend werktempo, onbetaald overwerk en bullebakken van chefs. Ook laten de makers de doorgewinterde ‘sopdiva’s’ Liny en Marja van Hoe schoon is jouw huis los op de kamers. Krijgen zij de kamer op tijd schoon? Bekijk de aflevering hier via NPO.nl.

Doe even normaal

Jan Kooijman volgt in #jesuisdepri (vanaf maandag 16 april op NPO 3) een vijftal jongeren met depressieve klachten. Maar wat is dat nu eigenlijk, een depressie? Presentator Johan Overdevest en psychiater Robert Schroevers maakten de tiendelige serie Doe even normaal, een reeks over psychiatrische aandoeningen. In een van de afleveringen staat depressie centraal. De makers volgen hierin de gescheiden schrijver Selma, die al haar hele leven met de ziekte kampt en projectleider Trudy, die getrouwd is en een kind heeft. Ze leggen aan de hand van hun eigen ervaringen uit hoe de ziekte hen in hun greep had of nog steeds heeft. Kijk de aflevering hier terug.

The Alienist: misdaad in de negentiende eeuw

Een spoor van dode, ernstig verminkte jongens laat een seriemoordenaar achter in het New York van de negentiende eeuw. Ze verdienden de kost door zich te prostitueren. Een gevoelige zaak en de kersverse politiecommissaris van de stad stelt daarom in het geheim een merkwaardig opsporingsteam samen. Dat bestaat uit een illustrator van een krant en een expert op het gebied van de verdorven geest. Ze krijgen hulp van de even ambitieuze als eigenwijze secretaresse Sara (Dakota Fanning), die vastbesloten is om de eerste vrouwelijke rechercheur van de stad te worden. De thrillerserie The Alienist is vanaf 19 april te zien op Netflix.