DigiGids: Luckiest Girl Alive en Franks klassieke wonderkamer

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 40:

Levenslust

Het duurde tot 2013 voordat de eerste film verscheen over het trauma van de Bijlmerramp, deze week dertig jaar geleden. In de korte dramafilm In het niets verblijft de Ghanees Agymah (Issaka Sawadogo) illegaal in Nederland, waar hij in de Bijlmer als kok de kost verdient. Hij heeft de moed een beetje verloren, totdat hij de twaalfjarige Nina (Lulu Veen) leert kennen. Door haar levenslust leert hij zich weer naar buiten te keren. Dan gebeurt er iets ondenkbaars: op 4 oktober 1992 stort er een vliegtuig neer op de flat waar Agymah en Nina wonen.

Muzikale verwondering

De podcast Bach van de dag van Frank de Munnik werd ruim een miljoen keer gedownload. De programmamaker van NPO Radio 4 heeft nu een nieuwe podcast, die breder van opzet is. In Franks klassieke wonderkamer combineert hij muziek uit alle periodes en genres met boeiende verhalen en persoonlijke fascinaties. Hiervoor laat hij zich inspireren door de wonderkamers uit vervlogen tijden. Franks klassieke wonderkamer levert een dagelijkse portie muzikale verwondering. nporadio4.nl/podcasts/franks-klassieke-wonderkamer of via de bekende podcastplatforms.

Afbrokkelend bestaan

Omdat Ani Fanelli is 28 jaar en lijkt haar leven goed op de rails te hebben: ze is redacteur van een glossy magazine en haar verloofde komt uit een rijke familie. Dan wordt ze geconfronteerd met een gebeurtenis uit haar tienerjaren en begint haar zorgvuldig opgebouwde bestaan langzaam uit elkaar te vallen. Het thrillerdrama Luckiest Girl Alive is een verfilming van het gelijknamige debuut van Jessica Knoll, een bestseller die wel wordt vergeleken met Gone girl en The girl on the train. Mila Kunis speelt de hoofdrol, verder zijn er vertolkingen van Jennifer Beals en Finn Wittrock. Vanaf 7 oktober op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 40. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.