DigiGids: De slimste der slimsten en Ehrengard: The art of seduction

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar een mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 36:

De slimste der slimsten

Fans van De slimste mens hoeven niet te treuren over het einde van het seizoen. Op NPO Start komt namelijk net als vorig jaar een extraatje: De slimste mens: All stars. Vanaf 11 september strijden per aflevering vier oud-kandidaten van de kennisquiz mee voor een finaleplek op 15 september. Vorig jaar namen alleen oud-finalisten het tegen elkaar op en bleek RTL-verslaggever Marieke van de Zilver (foto) ‘de slimste der slimsten’. Ditmaal kunnen meer kandidaten revanche nemen, want er doen ook deelnemers mee die het spel vroegtijdig moesten verlaten. Wie weet de tweede kans te benutten?

Dan maar de ruimte?

In het nieuwe programma Restaurant van de toekomst (donderdag om 20.55 uur op NPO 3) onderzoeken Anna Gimbrère en Sosha Duysker met twee chef-koks duurzaam voedsel. Als er niks verandert aan onze eetpatronen, is dat desastreus voor het leven op aarde. In een eerder programma van Gimbrère bekeek ze een andere mogelijke oplossing voor het voortbestaan van de mensheid: kolonisering van de ruimte. De wetenschapsjournalist dook voor De wilde ruimte in de wereld van de ruimtevaart. Ligt onze toekomst op een andere planeet en wat is daar dan voor nodig?

Liefde en schandalen aan het hof

Het romantische kostuumdrama Ehrengard: The art of seduction over het fictieve koninkrijk Babenhausen heeft ook een echt koninklijk randje. De huidige Deense koningin Margrethe II is namelijk al jaren actief als kunstenares en was betrokken bij het ontwerpen van de sets en kostuums van de komische film. Het verhaal gaat over de zelfverklaarde liefdesgoeroe Cazotte die door een groothertogin wordt ingehuurd om haar zoon aan de vrouw te helpen. Door een schandaal en eigen romance komt Cazotte erachter dat hij niet zo veel weet van de liefde als hij dacht. De film is gebaseerd op een boek van Karen Blixen. Op 14 september op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 36. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.