DigiGids: A Nearly Normal Family en Altijd weer die Bach

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar een mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 46:

Zo werkt een verkiezingscampagne

In aanloop naar de stembusgang van deze week draaien de campagnes op volle toeren. Daarin doen lijsttrekkers er alles aan om betrouwbaar over te komen. In What the Hague?! onderzoekt oud-Tweede Kamerlid Myrthe Hilkens welke machine er achter zo’n campagne schuilt. In vier delen trekt ze met een camper door het land om te praten met spindoctors, woordvoerders, speech-schrijvers, mediatrainers en trendwatchers. Hoe werkt beeldvorming in de politiek, wat is de rol van de pers en de peilingen, en hoe belangrijk zijn algoritmes en sociale media?

Altijd weer die Bach

Johann Sebastian Bach lijkt ver verheven boven andere componisten en gewone stervelingen. Een onaantastbaar genie, vroom en onbenaderbaar, altijd streng kijkend vanonder zijn pruik. Dat plaatje hoopt Anthony Scheffer te relativeren in zijn podcast Altijd weer die Bach. “Bach moet van zijn voetstuk”, vindt Scheffer. “We laten ons leiden door het beeld dat men van hem gemaakt heeft. Pas als we de man van vlees en bloed zien, gaan we zijn muziek echt begrijpen.” De jonge dirigent duikt in het tragische leven van Bach en bespreekt zijn invloeden en onbekendere werken. Luister onder meer op www.eo.nl/podcasts

Een volkomen normaal gezin?

Adam en Ulrika Sandell wonen met hun negentienjarige dochter Stella in een voorstadje van Lund. Op het oog zijn de Sandells een gezin als alle andere, maar dan wordt Stella beschuldigd van de moord op een oudere man. Haar ouders – een priester en een advocaat – doen er alles aan om hun dochter uit de wind te houden, maar blijken zelf ook zo hun geheimen te hebben. De Zweedse miniserie En helt vanlig familj (A Nearly Normal Family) is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mattias Edvardsson, die in dertig landen is uitgebracht. Vanaf 24 november te zien op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 46. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.