Detective-overzicht begin 2017

Verschillende detectives laten weer van zich horen begin 2017. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

The Sandhamn murders

Geen betere manier om het nieuwe jaar in te luiden dan met een goede, nieuwe misdaadserie. Dit keer is het de eer aan het Zweedse  The sandhamn murders. In deze serie draait het om Nora, die tijdens het zwemmen een lijk in het water vindt. Zij haalt de politie erbij en raakt zelf ook betrokken bij het onderzoek. Waarom? dat verklappen we nog niet!
THE SANDHAMN MURDERS, VANAF 2 JANAURI, 22.10, KRO-NCRV

Vera

De serie rondom detective Vera Stanhope begint alweer aan het zesde seizoen. De eerste aflevering belooft al meteen een bloedstollende te worden. Hierin onderzoekt Vera de zaak rondom een oudere vrouw wiens lijk door een klein meisje wordt gevonden. Spannend!
VERA, VANAF 4 JANUARI, 21,25, NPO 1, KRO-NCRV

Happy valley

Politieagente Catherine Cawood krijgt het zwaar te verduren in het nieuwe seizoen vanHappy valley. In plaats van zelf moorden oplossen, wordt zij er opeens van een verdacht. Zal het haar lukken om haar onschuld te bewijzen?
HAPPY VALLEY, VANAF 7 JANUARI, 22.35, NPO 2, KRO-NCRV

Beck

Ook de Zweedse detective Beck komt terug. In de eerste aflevering van seizoen vijf moet een jonge vrouw een avondje stappen bekopen met haar leven. Aan Martin Beck de taak om uit te vinden wie haar heeft vermoord. Of hij deze persoon vindt, is nog maar de vraag…
BECK, VANAF 7 JANUARI, 19.55, NPO 3, KRO-NCRV

Midsomer murders

Midsomer murders komt terug! Wanneer inspecteur Barnaby en zijn team weer op tv te zien zijn, is nog niet duidelijk, maar in ieder geval in het voorjaar van 2017. Leuk feitje: Barnaby krijgt een nieuwe assistent in deze reeks!

Onder voorbehoud

Naar alle waarschijnlijkheid zendt de NPO in februari het nieuwe seizoen van de Inspector Morse-spin off  Endeavour uit. Deze serie speelt zich af in 1965 en gaat over de jonge detective Morse. Zodra we de uitzenddetails weten, delen wij die uiteraard met u.

Beeld: BBC