KRO Magazine viert de zomer

De zon schijnt, de bomen staan in volle pracht, overal bloeien bloemen die zoete geuren verspreiden. Het is zomer! De wereld straalt en het leven wordt vanzelf lichtvoetiger. “O wat is het leven fijn als de zon schijnt”, zingt André van Duin ons toe. In deze KRO Magazine vieren we de zomerse vrolijkheid. Veel plezier!

Korte tips voor een geurende bloementuin en fijne strandjes

Zomer in Nederland betekent zon, zee, buiten zijn, ijsjes eten en picknicken. Ook festivals zijn onlosmakelijk verbonden met dit seizoen. We selecteerden de leukste evenementen van de komende maanden.

Een interview met de vrolijke weervrouw Margot Ribberink

De zomers worden extremer: hogere temperaturen, meer droogte, maar ook vaker harde plensbuien. Margot Ribberink, voormalig weervrouw van onder andere RTL, vertelt over
het weer in de zomer en de klimaatverandering.

Het antwoord op de vraag wat de zon met je doet en ideeën voor zonnige zomeruitjes

De slippers gaan aan. Zonnestralen verwarmen je huid. Een zacht zomerbriesje waait langs je blote benen. Overal zie je mensen fietsen en wandelen. Iedereen lijkt blij te worden van zomers weer. Liedjes bejubelen de zon en ook in onze taal is ‘zon’ een metafoor voor vrolijkheid: het zonnetje in huis zijn, na regen komt zonneschijn, het leven van de zonnige kant bekijken. Is het echt zo dat alles beter gaat als de zon schijnt, of lijkt dat maar zo? En is zonnebaden nou wel of niet gezond?

Dit alles leest u in KRO Magazine 26/27 Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.