Frits Sissing: ‘De magie van theater is onbeschrijfelijk’

Dirigeershow 'Maestro' is terug, met Frits Sissing als ideale gastheer en presentator. Hij geniet elk seizoen weer van deze rol. ‘Dit programma is een feestje.’

Van origine ben je marketingman. Hoe verklaar je vanuit die rol het succes van ‘Maestro’?

“Daar zijn meerdere redenen voor. In het programma brengen we op een laagdrempelige manier mooie muziek ten gehore, kijkers zien bekende mensen worstelen met iets dat ze graag willen leren, de deskundige jury geeft hilarisch commentaar én er is een fantastisch orkest. Zo bieden we op zondagavond een heerlijke weekendafsluiting.”

Onlangs werd je zestig. Was dat een moment van reflectie?

“Ik heb het heel anders ervaren dan mijn vijftigste verjaardag, die ik groots heb gevierd. Nu ben ik met mijn vrouw naar Londen gevlucht en hebben we musicals bezocht, heerlijk. Zestig is een leeftijd waarop je je realiseert dat je aan de laatste decennia van je leven bent begonnen. Ik hoop dat dit gevoel snel wegebt.”

Wat is je grootste talent?

“Ik ben denk ik een goede gastheer. Ik weet in mijn programma’s op een prettige wijze zo’n sfeer te scheppen dat mensen zich thuis voelen en zich bloot durven te geven. Of dat nu een aanbrenger van een kunstvoorwerp bij Tussen kunst en kitsch is die voor het eerst op televisie komt of een bekende Nederlander in Maestro die zich heel kwetsbaar moet opstellen en iets moet geven wat het publiek niet kent van deze persoon. Ik heb inmiddels zoveel ervaring dat ik steeds vrijer durf te acteren en weet dat het altijd goed komt.”

Het hele interview leest u in KRO Magazine 48. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Bram de Graaf