Zondag selectie – 4 december

Elke zondag selecteren wij de mooiste programma's om het weekend mee af te sluiten. Voor vandaag zijn dat 'De kanarie in de kolenmijn', 'De muur' en 'De reünie'.

De kanarie in de kolenmijn

Voor dit EO-drieluik gaat Hanneke Groenteman op reis door Nederland, Engeland en Frankrijk om antisemitisme te peilen. Ondanks haar enthousiasme voor de presentatie van het programma, kwam ze erachter dat ze de zwaarte van het onderwerp had onderschat: “Ik had me nooit gerealiseerd hoeveel angst er heerst bij sommige joden”, zegt in een interview met KRO Magazine.
NPO 2, EO, 19.20

De Kanarie in de Kolenmijn

De muur

In de eerste aflevering van het tweede seizoen van De muur zien we presentator Menno Bentveld in Cuba. Hij is hiermee de eerste presentator uit het Westen die wordt toegelaten tot de Cubaanse kant van de zwaar bewaakte Amerikaanse marinebasis Guantanamo Bay. De marinebasis is omheind door een hek en een mijnenveld. Bentveld probeert in één van de twee plaatsen te komen die midden in het mijnenveld liggen. Wil je alvast een voorproefje van het nieuwe seizoen?
Klik hier
NPO 2, VARA, 20.15

De reünie

Peter en Edwin hebben één ding gemeen; ze zaten in 1985 in 5-vwo op Wiringherlant in Wieringerwerf bij elkaar in de klas. Jaren later kan hun leven niet meer van elkaar verschillen. Edwin heeft een eigen sportschool en droomt ervan om 24 uur achter elkaar op een crosstrainer te staan. Peter zoekt als amateurhistoricus al twaalf jaar naar een Nederlands oorlogsschip uit de Gouden Eeuw. Presentator Partick Lodiers reist met hem af naar de Finse Golf om te kijken of het schip daar op de bodem ligt.
NPO 1, KRO-NCRV, 21.30

patrick-lodiers zien op zondag

Tekst: Fabiola Eekhout, beeld: EO/Eye2Eye, KRO-NCRV