Zondag selectie – 1 januari 2017

Elke zondag selecteren wij de mooiste programma's om het weekend mee af te sluiten. Voor vandaag zijn dat 'Riphagen', 'Planet Earth II en 'Mijn naam was Kostas'.

Deze zondag kunt u kijken naar:

Riphagen

De serie Riphagen kennen we al als film, maar is nu tot serie gemaakt en wordt uitgezonden op NPO 3. Nu denk je misschien, waarom zou ik nog kijken als ik de film al gezien heb? In de televisie-serie zitten beelden die niet in de film te zien zijn. De serie vertelt het leven van de Amsterdamse ‘Al Capone’ uit de Tweede Wereldoorlog. Misdadiger Riphagen verdient in die tijd veel geld met het omkopen en verraden van Joden. Jeroen van Koningsbrugge neemt de hoofdrol op zich.

RIPHAGEN,  MAANDAG 1 JANUARI 2017, NPO 3, 20.25

Planet earth II

Planet earth is terug en start de eerste aflevering met een opzienbarende uitzending. Een leguaan waagt zijn leven in een slangenhol. Verder is in de uitzending te zien dat op afgelegen eilanden veel opmerkelijk dieren te vinden zijn. De voice-over in de serie wordt gedaan door David Attenborough.

PLANET EARTH II, 1 JANUARI, NPO 1, 20.20

Mijn naam was Kostas

Presentator André van der Toorn, bekend van Wegmisbruikers, is niet van Nederlandse afkomst. In de documentaire Mijn naam was Kostas vertelt hij dat hij geadopteerd is en welke impact dit op zijn leven heeft gehad. Hij heeft het gevoel dat hij er nooit echt bij heeft gehoord. Ook ging hij op zoek naar zijn biologische moeder.

Mijn naam was kostas

MIJN NAAM WAS KOSTAS, ZONDAG 1 JANUARI, NPO 2, 21.35

Tekst: Merlin Everts, beeld: KRO-NCRV, SBS