De sterren uit Scrooge

A Christmas Carol van Charles Dickens, over de oude gierigaard Ebenezer Scrooge, is een ware klassieker onder de kerstverhalen. Omroep MAX komt nu met een live-vertelling vanuit Dordrecht om aandacht te vragen voor armoede onder kinderen in Nederland. Dit is de sterrencast.

Richard Kemper als Scrooge

Cabaretier Richard Kemper speelt de oude, verbitterde gierigaard Ebenezer Scrooge. Zijn leven draait vooral om geld. Vriendschap, liefde en zéker het kerstfeest vindt hij vreselijk. Kan iets Scrooge tot inkeer brengen?

Anouk Maas als Belle

Musicalactrice Anouk Maas vertolkt Scrooges voormalige verloofde Belle. Althans, totdat ze hem verlaat omdat hij alleen maar bezig is met geld. In zijn slaap verrast ze hem in een terugblik op het verleden.

Kasper van Kooten als Bob Cratchit

Scrooges boekhouder Bob Cratchit is een rol van Kasper van Kooten. De hardwerkende man krijgt slecht betaald en alsnog kost het Scrooge moeite hem met Kerst een dag vrij te geven

En verder…

Cabaretier Remco Veldhuis als verteller, presentator Carrie ten Napel als verslaggever, acteur Ridder van Kooten als jonge Scrooge, acteur Johnny Kraaij kamp en presentator Ron Brandsteder als duo dat geld inzamelt voor het Nationaal Fonds Kinderhulp en zangers Dwight Dissels en Leona Philippo als solisten van het koor.

Het hele artikel leest u in KRO Magazine 51/52. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.