TV Toen: Starsky & Hutch

In de rubriek TV Toen biedt de KRO-Magazine wekelijks een terugblik op de tv-geschiedenis. Kent u deze klassieker uit 1976 nog?

Feest

De voormalige zeezender Veronica mag als aspirant-publieke omroep wekelijks een uurtje televisie uitzenden. Die spaart de omroep op en plakt ze op 21 april 1976 aan elkaar voor een feestelijke openingsavond, met optredens van onder meer Rob de Nijs en Don McLean. Het eerste reguliere programma, dat de feestavond afsluit, is de Amerikaanse politieserie Starsky & Hutch. Net als in veel andere politieseries zijn de twee hoofdpersonen elkaars tegenpolen. De donkerharige David Starsky (Paul Michael Glaser) is de spring-in-’t-veld die als kind op straat zijn wijsheid vergaarde. Zijn blonde collega Ken ‘Hutch’ Hutchinson (David Soul) is bedachtzamer en haalt zijn kennis vooral uit boeken.

Terugzien?

Elk seizoen heeft een andere openingsmelodie, waarbij die van het tweede seizoen het bekendste is. Deze melodie is opnieuw opgenomen voor het vierde en tevens laatste seizoen. Hieronder is de eerste aflevering van seizoen twee terug te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=-a-CQszyzIA

Tekst: Roel van Bekkum