Tv Toen: Mr. Bean

In de rubriek TV Toen biedt KRO Magazine wekelijks een terugblik op de tv-geschiedenis. Deze keer gaan we terug naar het jaar 1990, waarin Rowan Atkinson het komische en eigenzinnige typetje Mr. Bean tot leven brengt.

Kerst

Mr. Bean blijkt de beroerdste niet, wanneer zijn vriendin hem vlak voor Kerst iets aanwijst in de etalage van een juwelier. Op Kerstavond geeft hij haar het cadeau dat ze – volgens hem – aanwees: een ingelijste advertentie. Als zij begint te huilen, realiseert Bean zich dat hij het belangrijkste is vergeten en overhandigt haar een sieraden- doosje. Daarin heeft hij het haakje gedaan, zodat ze de lijst kan ophangen. Het is de laatste keer dat vriendin Irma haar opwachting maakt in Mr. Bean. Zij komt trouwens pas langs nadat mr. Bean zijn horloge is kwijtgeraakt in de kalkoen die hij vulde en nadat dezelfde grote kale kalkoen op zijn eigen hoofd komt vast te zitten.

Terugzien?

Zin gekregen om de kerstaflevering van Mr. Bean terug te zien? Kijk het filmpje hieronder. Hierin toont Bean zich zelfs heel even van zijn socialere kant. Ook voor de muis onder zijn vloer heeft hij een kerstcadeautje. Daarvoor moet het dier echter wel eerst even een muizenval in.

Tekst: Roel van Bekkum