TV Toen: Glamourland

In de rubriek TV Toen biedt KRO Magazine wekelijks een terugblik op de tv-geschiedenis. Deze keer gaan we terug naar het jaar 1990. We duiken in het programma 'Glamourland'.

Polderglamour

Wekelijks verslaat Gert-Jan Dröge societyfeestjes. Daar ontmoet hij steevast het ontwerpersechtpaar Jan en Monique des Bouvrie, waarop hij een ‘Hallo! Daar zijn we weer’ schalt. Later bekent hij dat hij met hen samenwerkt. De draaiende camera van Glamourland zoekt vooral de ‘lulligheid’ van Nederlandse polderglamour en de ijdelheid van BN’ers op. Elke aflevering sluit Dröge af in een ziekenhuisbed, waarbij een blonde verpleegster hem met zwoele stem vraagt: “Gaat het weer een beetje, meneer Dröge?”

Terugzien?

In de aflevering uit 1990 bezoekt Gert-Jan Dröge de uitreiking van het Rotterdamse Gouden Hart, waarin onder anderen Luc Lutz, Theo & Thea en Linda de Mol een prijs krijgen. “De gasten werden op z’n Rotterdams bedankt. Dat was bij Joke Bruis in goede handen.” Vervolgens is er een compilatie te zien waarin Joke Bruis – met een openstaande microfoon – meer dan tien winnaars drie duidelijk hoorbare klapzoenen geeft. De aflevering sluit af met het bezoek aan Frau von Puttkamer.

Tekst: Roel van Bekkum