TV Toen: 12 steden, 13 ongelukken

In de rubriek TV Toen biedt de KRO-Magazine wekelijks een terugblik op de tv-geschiedenis. Deze keer gaan we terug naar het jaar 1990, waarin we in de privélevens van doodgewone Nederlands met een hoop pech duiken in 12 steden, 13 ongelukken

Botsing

Na een half uur waarin we zien hoe de puber Berend slecht presteert op school, komen we erachter dat dat komt door zijn thuissituatie: zijn moeder vertoont bijzonder vreemd gedrag. Daarnaast krijgen we een inkijkje in het leven van een vracht- wagenchauffeur. Uiteindelijk kruisen de paden van deze twee volslagen vreemden elkaar, wanneer Berend met zijn brommer onder de wielen van de vrachtwagen terechtkomt. Berends helm stuitert een paar meter verder en dan verschijnt presentator Jan Douwe Kroeske in beeld. “Berend overleeft dit ongeluk, maar zijn bovenbeen is verbrijzeld. Ook liep hij hersenletsel op, omdat zijn helm niet goed vastzat.”

Terugzien?

Met elke week een nieuw verhaal maken vele acteurs hun eenmalige opwachting in de in totaal 118 afleveringen. Hieronder staat de allereerste, waarin een piepjonge Dirk Zeelenberg tegen zijn liefje zegt dat ze heus wel kan oversteken.

Tekst: Roel van Bekkum