Spoorloos preview: Monica zoekt haar vader

'Spoorloos' behandelt iedere maandagavond minimaal twee verhalen. Het promotiefilmpje op tv laat u kennismaken met het eerste, maar hoe zit het met het andere verhaal? Daarover bellen wij wekelijks met de redactie. Deze week: Monica zoekt haar vader.

Wat kunnen we vanavond verwachten in Spoorloos?

Sander Mieras, researcher: “Vanavond aandacht voor het verhaal van Monica. Zij werd 48 jaar geleden geboren in Utrecht. Op twaalfjarige leeftijd zat ze met haar moeder tv zat te kijken. Tijdens het reclameblok zei zij opeens: ‘Je vader is je vader niet.’ Vervolgens kwam hij thuis en zei haar moeder: ‘Nou, ik heb het gezegd, hoor’.”

Andere vader

“Van de een op andere dag bleek zij dus een compleet andere vader te hebben. Het enige wat zij vervolgens te weten kwam over haar biologische vader, is dat hij een Spanjaard is. Zij raakte heel erg in de war van dit nieuws en het was zelfs zo erg dat ze van huis wegliep en een tijdje in een opvang woonde.”

Trouwfoto’s

“Een paar jaar geleden kreeg Monica van een tante trouwfoto’s van haar moeder en Spaanse vader. Monica was een paar jaar oud toen dit huwelijk werd voltrokken. Terwijl zij met haar tante naar de foto’s keek, vertelde de zus van haar moeder dat de trouwerij niet zo feestelijk was. Niemand was echt blij en het feest zelf was al om half tien afgelopen.

Deze foto’s riepen allerlei vragen op bij Monica. Wat is er allemaal gebeurt tussen haar vader en moeder? En waarom is het huwelijk gestrand? Op deze vragen wil Monica’s moeder tot op de dag van vandaag geen antwoord geven. Omdat Monica wel graag antwoorden wil, gaan zij en haar tante samen met Spoorloos op zoek naar haar echte vader. In de uitzending van 2 januari is te zien dat ze hem vinden en zijn kant van het verhaal te horen krijgen.”

Voorproefje

Wilt u alvast beelden zien van Monica uit de uitzending van 2 januari? Bekijk dan snel het onderstaande filmpje, exclusief gemaakt voor KRO Magazine:

SPOORLOOS, IEDERE MAANDAG, 21.10, NPO 1, KRO-NCRV

Tekst: Judith Zijp i.s.m. Sander Mieras, beeld: Robert Elsing