Online kijktips: Survival of the sexes en Connie Palmen in DWDD

KRO Magazine zet wekelijks de leukste on demand diensten op een rijtje voor jullie! In dit overzicht geven we niet alleen online kijktips, maar bespreken we ook de laatste trends in de film en seriewereld.

Wint normale tv van de ondemand diensten?

Spotify, Netflix, Videoland: allemaal leuk en aardig die on demand -diensten, maar recent onderzoek wijst uit dat de gemiddelde Nederlander nog steeds het meest radio luistert via de FM en televisieprogramma’s kijkt op het moment dat ze worden uitgezonden.

Gemiddeld keken we in 2015 nog 2 uur en 24 minuten per dag naar ‘lineaire’ tv. Dat is 7 minuten minder dan in 2013. Overigens neemt het lineaire kijken onder jongeren en jongvolwassenen wel af – met respectievelijk 10 en 17 procent – en kijken 35-plussers vaker uitgesteld naar programma’s.

Avonturiers van Survival of the sexes krijgen raad van Notenboom

Avonturiers in nood kunnen in het nieuwe RTL 4-programma S.O.S.: Survival of the sexes rekenen op de wijze raad van Bernice Notenboom. Daar hebben ze een goede aan, want deze wereldreiziger heeft, onder meer voor de 6-delige reeks Klimaatjagers elke uithoek van de aarde al verkend. Dit om te laten zien wat de gevolgen van de klimaatverandering zijn en of de processen nog omkeerbaar zijn. Haar reizen leidden haar onder mee naar de ijskap van Groenland en naar de dorre Sahel.

Op haar site vertelt ze dat ze geen tegenspraak van sceptici meer duldt. ‘Dat is een zinloze discussie waar ik geen energie in wil stoppen. Ik zou het op prijs stellen als journalisten nu eens de vraag gaan stellen hoeveel tijd we nog hebben om ons klimaatprobleem aan te pakken. Hopelijk wordt dit duidelijk na onze serie.’

HBO zendt film over zaak Anita Hill en Clarence Thomas uit

Heel Amerika was in 1991 in de ban van de rechtszaak tussen professor Anita Hill en rechter Clarence Thomas. De laatste werd in dat jaar door de toenmalige president Bush voorgedragen als kandidaat-rechter voor het Hooggerechtshof. Een positie die de Senaat moest goedkeuren. Aanvankelijk leek Thomas de positie zonder problemen te krijgen, maar toen betichtte voormalig werkneemster Anita Hill hem van seksuele intimidatie. De beschuldigingen stelden niet alleen Thomas’ reputatie in een kwaad daglicht, maar keerden zich ook tegen Hill toen de publieke opinie haar geloofwaardigheid in twijfel begon te trekken. De film Confirmation gaat dieper in op de geruchtmakende zaak. Hoofdrollen zijn er voor Kerry Washington, Wendell Pierce en Jennifer Hudson.

Confirmation op HBO

Connie Palmen in DWDD over haar boek: Jij zegt het

Het uur van de wolf gaat donderdag (NPO 2) over de dichters Ted Hughes en Sylvia Plath, een beroemd liefdespaar uit de westerse literaire wereld. Vooral vanwege het dramatische einde – Plath pleegde in 1963 zelfmoord – is hun relatie veelbesproken. Connie Palmen wijdde er zelfs een roman aan: Jij zegt het . Ze laat Hughes hierin terugkijken op het gepassioneerde huwelijk en op zijn leven na de zelfmoord van zijn vrouw, waarvan hij de schuld kreeg. In De wereld draait door praatte ze hier vorig jaar over.

Het interview met Connie Palmen