Online kijktips: kijken met Twitter of All the way met president Johnson

KRO Magazine zet wekelijks de leukste on demand diensten op een rijtje voor jullie! In dit overzicht geven we niet alleen online kijktips, maar bespreken we ook de laatste trends in de film en seriewereld.

Tweets over tv

Televisiekijken en tegelijkertijd op Twitter commentaar leveren: het is al jaren een populaire bezigheid op de bank. Vooral over talentenjachten, sportwedstrijden en een evenement als het Eurovisie Songfestival wordt veel getwitterd. Voor televisiekijkers die graag communiceren op het platform heeft Twitter in samenwerking met Ziggo de app ‘Kijk met Twitter’ ontwikkeld. Hiermee kunnen kijkers een programma volgen, terwijl gelijktijdig de actuele Tweets erover in beeld te zien zijn. De app is beschikbaar voor Ziggo-abonnees met een Horizon Mediabox.

Het eerste jaar van president Johnson

Na de moord op John F. Kennedy werd Lyndon Johnson de nieuwe president van de Verenigde Staten. In 2014 werd er een musical over hem gemaakt: All the way. Bryan Cranston (Walter White in Breaking bad) speelde Johnson. HBO liet het stuk verfilmen en Cranston kreeg opnieuw de hoofdrol. All the way belicht Johnsons eerste regeringsjaar (1963-1964). Hierin moest hij niet alleen het land leiden na de moord op Kennedy, maar kreeg hij ook te maken met de Vietnamoorlog en de burgerrechtenbeweging. De film is vanaf 22 mei te zien op HBO.

De HBO film All the way

Bevallen in China, Israël en Brussel

Lieve Blancquaert reisde voor de documentairereeks Wedding day (vanaf deze week op tv) de wereld over om bijzondere huwelijken te laten zien. Ze maakte eerder een vergelijkbare serie over geboorterituelen over de hele wereld. Dat bracht haar in China, India, Groenland en Israël. De Vlaamse fotografe maakte ook een aflevering over een geboorte in haar vaderland. Ze trok daarvoor een slechte buurt van Brussel in om te laten zien dat ook daar kansarme kinderen worden geboren. Op de site van de VPRO vertelt ze dat er in de Belgische hoofdstad ook arme mensen zonder sociaal netwerk in kraakpanden leven: ‘Ik sprak daar een jonge vrouw die haar pasgeboren baby borstvoeding gaf, heel intiem. Ze zei: “Vrijdag om 9 uur ga ik ‘m afgeven, want bij mij heeft hij geen toekomst.” Zo vreselijk.’

De serie Birth day

Wie was de jonge Obama?

In november komt er na acht jaar een einde aan het presidentschap van Barack Obama. Mensen uit zijn directe omgeving blikken in de vierdelige documentaireserie Inside Obama’s White House (maandag, NPO 2) terug op deze periode. In 2012, aan de vooravond van de vorige presidentsverkiezingen, verdiepte NOS-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal zich in de jonge jaren van Obama. Het bracht hem naar Hawaï, waar het levensverhaal van de president begint. In hoeverre is zijn stijl van leidinggeven gevormd door zijn eilandachtergrond? En waarom worstelde de jonge Obama op het multiculturele Hawaï met zijn identiteit? Bosch van Rosenthal sprak onder meer met Obama’s halfzus en met een Nederlandse klasgenote uit zijn middelbare schooltijd.

Barack Obama, de Hawaïaanse jaren