Online kijktips: Holland sport, scherper beeld en Game of thrones

KRO Magazine zet wekelijks de leukste on demand diensten op een rijtje voor jullie! In dit overzicht geven we niet alleen online kijktips, maar bespreken we ook de laatste trends in de film en seriewereld.

Wekt Carice Jon Snow tot leven?

Met verbijstering keken Game of thrones -fans naar de laatste aflevering van het vijfde seizoen van de serie. Held Jon Snow werd verraden en eindigde, neergestoken door zijn eigen mannen, bloedend in de sneeuw. Hartstikke dood, hielden de acteur en de makers vol. Maar de fans wilden er niet aan. Dood is immers maar relatief in Westeros en er was nog een door Carice van Houten gespeelde vuurpriesteres in de buurt. Kon Melisandre hem niet tot leven wekken? Het langverwachte antwoord volgt wellicht in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Interessant hieraan is dat de tv-makers nu voor het eerst (deels) voorlopen op de boeken. Ook de doorgewinterde fans krijgen nu nieuwe kost voorgeschoteld. Wat gebeurt er met Khaleesi op de steppen? En hoe slaat Cersei terug na de vernederingen die ze moest ondergaan?

Game of thrones seizoen 6

De Jong duikt in La Doyenne

De laatste grote voorjaarsklassieker is meteen de zwaarste van het stel. Het peloton zwoegt daarin van Luik naar Bastenaken en weer terug, over een dikke 250 kilometer dwars door de Ardennen. Dat betekent naast de vele fietskilometers een hele rits pittige klimmen, zoals de Redoute en de Saint-Nicolas. Voor een special van Holland sport maakte Wilfried de Jong in 2014 een roadmovie over La Doyenne, zoals de koers ook wel wordt genoemd. Hij fi etst een stuk van het parcours, samen met Michael Boogerd, die het altijd een fantastische wedstrijd heeft gevonden. Hij won de race nooit, maar eindigde wel achtmaal in de top 10. Ook aan het woord komen wielerlegende en tweevoudig winnaar Bernard Hinault en Tom Dumoulin, een van de kanshebbers voor de overwinning.

Heel Holland sport: La Doyenne

Vier keer scherper beeld

Plat, curved , flexibel of met ambilight; de televisietrends volgen elkaar in rap tempo op. Een nieuwe ontwikkeling is het 4K Ultra HD-scherm. Dit geeft een vier keer scherper beeld dan de gangbare full hd -tv’s. Betekent dit dan dat u álle programma’s in een betere kwaliteit kunt zien? Nee. Hoewel er steeds meer content in hoge resolutie komt, is het aanbod nog steeds mager. Zo hebben Nederlandse televisiezenders geen programma’s in 4K-kwaliteit. Vooralsnog zijn trotse bezitters van een Ultra HD-tv vooral aangewezen op diensten als Netflix en YouTube.

Ontvoerd maar niet heus

De arrogante radiojournalist Frank Bonneville (Eric Bana) en zijn klunzige geluidstechnicus Ian Finch (Ricky Gervais) maken in Special correspondents een reportage over Ecuador. Ze doen alsof ze zijn ontvoerd door een rebellengroepering, maar maken hun programma in werkelijkheid vanuit Franks New Yorkse appartement. Hun ontvoering veroorzaakt een internationale rel. Deze Netfl ix -original is een remake van de een Franse fi lm. De Britse komiek Ricky Gervais ( Extras ) neemt naast een van de hoofdrollen ook de regie voor zijn rekening. Te zien vanaf 29 april.

Special correspondents