Online kijktips: Fidan Ekiz, Toon en de telefilm Fake

KRO Magazine zet wekelijks de leukste on demand diensten op een rijtje voor jullie! In dit overzicht geven we niet alleen online kijktips, maar bespreken we ook de laatste trends in de film en seriewereld.

Turen naar Horizon

Naast hun gebruikelijke televisieabonnement hebben Ziggoklanten ook toegang tot Horizon. Maar wat is dat voor dienst? Horizon maakt het mogelijk om zonder extra kosten overal tv te kijken via laptop, smartphone of tablet. Abonnees maken een account aan met hun klantnummer en beschikken vervolgens over alle zenders uit het pakket van hun keuze. Inloggen op de computer gaat via de website horizon.tv. Voor mobiele toestellen is de app Horizon Go ontwikkeld. Horizon is vergelijkbaar met Play van KPN, waarmee ook online tv kijken mogelijk is.

Ziggo Horizon

De zoektocht van Fidan Ekiz

Fidan Ekiz neemt vanaf deze week in haar nieuwe reeks De pen & het zwaard de persvrijheid in diverse landen onder de loep. Het zijn drukke tijden voor de bevlogen journaliste, want het afgelopen jaar maakte ze voor De wereld draait door ook al de special Alles komt goed? . Hierin neemt ze de Nederlandse samenleving na de aanslag op Charlie Hebdo, begin 2015, onder de loep. Aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk riep ze vlak hierna moslims op om zich uit te spreken tegen geweld. Dit leverde haar veel bijval op, maar ook veel kritiek. Na ‘Charlie’ volgden nog nieuwe aanslagen in Parijs, Ankara en Brussel en het debat polariseerde verder. In de documentaire praat Ekiz met moslims en niet-moslims over de ontstane kloof in de samenleving.

Fidan Ekiz in De wereld draait door

Terugkeer naar dochter Jisanne

Een zwarte tulp zaaide in de gelijknamige dramaserie dood en verderf in de Bollenstreek. Hoe het verder gaat met de families Kester en Vonk is vanaf vrijdag te zien op Videoland. Nasrdin Dchar maakt deze tweede reeks zijn opwachting als Samuel, de vader van het paranormaal begaafde meisje Jisanne. ‘Hij komt terug omdat hij voelt dat het niet goed met haar gaat’, vertelt de acteur. ‘Samuel is een mysterieuze man. Er zijn twee belangrijke vrouwen in zijn leven: zijn echtgenote (Hadewych Minis, red.) en Emma (Anna Drijver), de moeder van Jisanne. Tussen hen ontstaat in de serie een soort strijd.’ Kijkers die niet de beschikking hebben over Videoland moeten nog even geduld hebben; RTL zendt de tweede reeks Zwarte tulp pas eind 2016 uit. Nasrdin Dchar is 8 mei al wel op NPO 2 te zien, in de telefilm Fake.

De telefilm Fake

KPN’s Toon: per ongeluk beroemd

Steeds meer televisie-aanbieders proberen klanten aan zich te binden door het aanbieden van exclusieve content. Zo ook KPN, dat speciaal voor abonnees de 8-delige comedyserie Toon lanceerde. Hoofdpersoon is een sociaal onhandige muzikant, gespeeld door Joep Vermeulen, die door een filmpje op internet van het ene op het andere moment per ongeluk beroemd wordt in de wereld van de dancemuziek. Hoe meer hij tegenstribbelt, hoe bekender hij wordt. Klanten van KPN kunnen alle afleveringen van Toon bekijken via Interactieve TV of de app Play van KPN.

De eerste Toon afleveringen