DigiGids: Zeshonderdste Spoorloos en Wie is de mol?-podcast

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 2:

Zeshonderdste ‘Spoorloos’

Spoorloos viert deze week zijn zeshonderdste aflevering en daarin komen onder meer de spraakmakendste uitzendingen aan bod. De aflevering met de ontvoering van Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender blijft uiteraard niet onbesproken. Het duo viel bij een zoektocht naar de biologische moeder van Margriet in handen van de Colombiaanse guerrillabeweging ELN. Die hield het duo een week lang in gijzeling, maar uiteindelijk kwamen Derk en Eugenio toch met de schrik vrij. Na hun terugkeer in Nederland kwamen zelfs de opnames uit Colombia nog in Nederland terecht. De uitzending die ze over Margriet en haar moeder maakten, is te zien op NPOstart.nl, zoek op ‘Follender’.

Versailles

Het is genieten geblazen voor de liefhebbers van het betere kostuumdrama. NPO start heeft de rechten voor Versailles aangekocht, een reeks over koning Lodewijk XIV die eind de zeventiende eeuw regeerde over Frankrijk. Zijn droom: het bouwen van Europa’s mooiste kasteel, in Versailles. Maar in het tweede seizoen is te zien dat dat niet zonder slag of stoot gaat. Ook het veelbesproken liefdesleven van de Franse vorst (George Blagden) komt aan bod, evenals de strijd tegen zijn aartsvijand, Willem van Oranje. Seizoen twee is vanaf 18 januari te zien op NPOstart.nl. Het derde seizoen volgt in februari.

Derde seizoen ‘True detective’

Het derde seizoen van True detective draait om een nieuwe zaak, heeft nieuwe hoofdrolspelers, maar volgt wel de vertrouwde formule. Ook ditmaal omspant het seizoen het onderzoek naar een geruchtmakende misdaad. De verdwijning van twee kinderen in de jaren 80 om precies te zijn. Het speurduo van dienst bestaat uit Wayne Hayes (Mahershala Ali) en Roland West (Stephen Dorff). Hayes geheugen begint steeds meer te haperen, maar wil de zaak die hem drieënhalf decennium bezighoudt koste wat kost nog tot een goed einde brengen. 14 januari is de eerste, dubbele, aflevering te zien op Ziggogo.tv, daarna volgt wekelijks een nieuwe episode.

Wie is de mol?-podcast met Annemieke

Een ereklus voor Annemieke Schollaardt: de NPO Radio 2-dj presenteert dit seizoen een wekelijkse Wie is de mol?-podcast. Annemieke spreekt daarin met de makers om na te beschouwen en vragen van kijkers te beantwoorden. Hoewel die er waarschijnlijk niet heel veel wijzer van zullen worden: “We doen in principe niet aan hints”, vertelde de oud-deelneemster aan het AD. Maar nagenieten en nabeschouwen, dat kan zeker wel. En er komen ook nog blikken achter de schermen en geluidsopnames van het wel en wee op de set. Elke zondag verschijnt er een vers audiobestand, onder
meer op de website van het programma.