DigiGids: You People en Nooit gezien

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar een mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 3:

Kijk terug: Erdbrink in Teheran

Toen Iran een paar jaar geleden de werkvergunning van buitenlandcorrespondent Thomas Erdbrink introk, betekende dat het einde van Onze man in Teheran. Zonde, want het met een Zilveren Nipkowschijf bekroonde programma bood een blik op Iran die in nieuwsberichten zelden te zien is. Het schetste een genuanceerder beeld van het moderne Iran. Na een periode in Zweden keerde Erdbrink terug naar Azië. Voor het nieuwe programma Onze man bij de taliban verbleef hij drie maanden in Afghanistan. Gelukkig is Onze man in Teheran ook nog terug te kijken. Bekijk de serie hier terug.

Nooit gezien

Het gebeurt zelfs actrice Anna Drijver, filmmaker Ivo van Aart en schrijver Gijs Wilbrink: een gesprek komt op een echte filmklassieker die ze nog nooit gezien hebben. Praten ze in zo’n geval mee of geven ze toe dat een hiaat in hun filmkennis hebben? In de podcast Nooit gezien biechten de drie het eerlijk op. Elke week bespreken ze een klassieker die een van hen nog niet gezien heeft; van Titanic tot Jaws of Fight Club. Nadat ze hem bekeken hebben, beantwoorden ze de vraag: kun je leven zonder deze film gezien te hebben? Beluister hun bevindingen hier.

Komische cultuurclash in You People

Je schoonouders ontmoeten is spannend, zeker als er ook nog cultuurverschillen en maatschappelijke verwachtingen meespelen. Dat merkt het verliefde koppel Ezra Cohen (Jonah Hill, foto) en Amira Mohammed (Lauren London) in de romantische komedie You People. Ezra’s ouders (Julia Louis-Dreyfus en David Duchovny) zijn progressief en Joods; Amira’s ouders (gespeeld door Eddie Murphy (foto) en Nia Long) zijn streng, bezorgd en moslim. Wat ze wél gemeen hebben, is dat ze zich graag bemoeien met de levens van hun kinderen. Jonah Hill schreef samen met regisseur Kenya Barris het script van de film. Vanaf 27 januari op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 3. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.