DigiGids: You don’t know me en Over de toeren

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 24+25:

Over de toeren

In de jaren 80 deed de compact disc zijn intrede en leek het erop dat muziek op vinyl een aflopende zaak was. Niemand had kunnen denken dat er vanaf 2019 weer meer platen op vinyl dan cd’s zouden worden verkocht. De ‘vinyl revival’ is het onderwerp van de podcast Over de toeren, waarin dj Wouter van der Goes en Esther Vollebregt wekelijks de beste vinylreleases bespreken. Ook gaan ze dieper in op hoe vinyl wordt gemaakt, hoe je een plaat schoonmaakt en waaraan een goede platenspeler moet voldoen. Luister Over de toeren op www.nporadio2.nl of via de podcastdiensten.

Nieuwe zaken voor Sommerdahl

De Deense rechercheur Dan Sommerdahl (Peter Mygind) werkt nauw samen met zijn vrouw, forensisch onderzoeker Marianne (Laura Drasbaek). In het eerste seizoen van The Sommerdahl murders werd Dan zo in beslag genomen door zijn werk, dat Marianne een affaire begon met haar collega Flemming (André Babikian). In seizoen 3 is het echtpaar uit elkaar, maar gaat het werk onverminderd door in deze mix van relatiedrama en misdaadserie naar de boeken van Anna Grue. Het derde seizoen van The Sommerdahl murders staat vanaf 16 juni op NPO Plus, waar ook de eerste twee seizoenen te vinden zijn.

Virtuoos misdaaddrama van de BBC

De jonge Hero (Samuel Adewunmi) staat voor de rechter, die zojuist overweldigend bewijs heeft gehoord van zijn schuld in een moordzaak. Voordat het vonnis wordt uitgesproken krijgt Hero de kans nog wat te zeggen. Dan vertelt hij een opzienbarend verhaal dat twee jaar eerder begint en alles wat er tijdens de rechtszaak is gezegd in een heel ander licht plaatst. Het vierdelige misdaaddrama You don’t know me is gemaakt door de BBC en speelt op een virtuoze manier met de verwachtingen van de kijker. Ook snijdt de miniserie actuele maatschappelijke vraagstukken aan. Vanaf 17 juni op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 24+25. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.