DigiGids: Waylon en Antoinette Hertzenberg

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 38:

De beste films van Paul Verhoeven

Fons de Poel portretteert deze week Paul Verhoeven in Door andere ogen. De regisseur is al een halve eeuw actief en is een van de weinige Nederlanders die in dit vakgebied internationaal succesvol was, bijvoorbeeld met RoboCop, Total Recall en Basic Instinct en met de Frans-Duitse film Elle, waarvoor hij een Golden Globe kreeg. Na zijn Hollywoodtijd keerde hij in 2006 terug naar Nederland, en maakte Zwartboek, een film over de Tweede Wereldoorlog met Carice van Houten en om Hoffman in de hoofdrollen. Twee jaar later koos het publiek deze kaskraker tot beste Nederlandse film ooit. Op Film.nl leest u waar hij online is te zien.

Nieuwe politieserie: Fearless

Al veertien jaar zit Kevin Russell vast voor een moord op een schoolmeisje. Hij heeft bekend, maar beweert inmiddels onschuldig te zijn. Mensenrechtenadvocaat Emma Banfield (Helen McCrory) gelooft hem en begint te speuren. De advocaat ondervindt echter veel tegenwerking van politie en justitie. Het spoor leidt namelijk naar een Amerikaanse legerbasis en het lijkt er behoorlijk op dat er belangrijke mensen zijn die liever hebben dat er een onschuldige in de gevangenis zit, dan dat de waarheid boven water komt. Emma speurt desondanks onverstoorbaar verder, als een olifant in een porseleinkast als het moet. De politieserie Fearless staat vanaf 27 september op NPOStart.

College over country

Waylon is de gast van de week in Sterren op het doek. Terwijl hij model zit voor drie kunstschilders, vraagt Özcan Akyol vraagt hem het hemd van het lijf. Hoe interessant het leven van de zanger ook is, Waylon is eigenlijk op zijn best als hij muziek maakt of erover praat. Voor de muziekliefhebbers gaf hij een interessant college over de vrijbuiters van de country. Aan bod komen Johnny Cash, Kris Kristofferson, Merle Haggard en Waylon Jennings, de zanger wiens voornaam hij als artiestennaam heeft genomen. Uiteraard speelt hij ook nummers van zijn muzikale helden. Bekijk het item hier terug.

Meer over alzheimer

Jetske is 38 jaar oud en is drager van een gen dat ervoor zorgt dat ze op jonge leeftijd alzheimer zal krijgen. Ze staat centraal in de KRO-NCRV-documentaire Jetske’s race – Op weg naar de alzheimerpil. Voor de reeks Dokters van morgen verdiepte Antoinette Hertzenberg zich al in de ziekte. Ze onderzocht het nut van robots bij de ouderenzorg en deed mee aan de MAX geheugentrainer. Daarvoor ging ze zelfs op trainingskamp: ze kreeg les van een echte geheugenatleet die er prat op gaat tweehonderd namen in een kwartier te kunnen onthouden. Het resultaat is hier terug te zien.