DigiGids: Vera en Tulipani

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van weken 34/35

Man bijt hond

SBS 6 grijpt voor de vooravondprogrammering van het nieuwe seizoen terug op twee oude succesformules van de NPO: taalspelletje Lingo en Man bijt hond. Dat programma ging dagelijks op bezoek bij gewone Nederlanders en liet zien hoe zij leefden. Het was jarenlang een van de vaste waardes binnen de KRO-NCRV-programmering en werd tijdens een verkiezing in 2011 gekozen tot meest bepalende programma in de Nederlandse tvgeschiedenis. De oude afleveringen hebben nog steeds niets aan waarde ingeboet. De avonturen van paradijsvogels als Grietje Post, Boer Frans en de familie Veerkamp zijn hier te zien.

Vera seizoen 9

Vera Stanhope mag dan inmiddels flink op leeftijd zijn, de rechercheur neemt ook in het negende seizoen van de naar haar genoemde politieserie zeker geen gas terug. Vier nieuwe afleveringen liggen op de kijker te wachten, rond even zoveel moordzaken. Zo krijgt ze te maken met een overleden forensisch wetenschapper, die een oude zaak had heropend; een dodelijke steekpartij in de drugswereld; een verjaarsfeest met tragische afloop en een skelet onder een afgebrande nachtclub. De koek is nog niet op: onlangs werd bekend dat er ook nog een tiende seizoen komt. Kijk hier seizoen 9 terug.

Tulipani

Zeeuwse boer Gauke (Gijs Naber) zweert na de Watersnoodramp van 1953 nooit meer natte voeten te krijgen. Hij stapt op de ets en rijdt naar Italië. Zo luidt het door zijn dochter vertelde verhaal in de film Tulipani tenminste. Gauke start een nieuw leven in de Italiaanse zon, vindt de liefde en voorziet met veel succes in zijn levensonderhoud met de tulpenteelt. Tot hij van het ene op het andere moment verdwijnt. Rechercheur Catarella (Giancarlo Giannini, uit de James Bond lm Casino Royale) onderzoekt de zaak dertig jaar later, maar heeft moeite feiten van fictie te scheiden. Vanaf 17 augustus op Videoland.

Beste zangers

Henk Poort bijt het spits af in het nieuwe seizoen van Beste zangers. Collega’s als metalzangeres Floor Jansen en levensliedvertolker Samantha Steenwijk nemen het repertoire van de operazanger onder handen. Een flinke klus, want Henk heeft in zijn rijke carrière heel wat ingewikkelde nummers gezongen, zowel met collega-baritons Marco Bakker en Ernst Daniël Smid als in musicals als Anatevka en Les misérables. Tip voor de deelnemers: in het programma Zingen legt hij uit hoe hij dat doet: “Je glijdt gewoon van de ene toon in de andere.” Kijk hier voor meer tips van Henk.