DigiGids: Unstable en The Durrells in Corfu

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar een mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 12:

Op zoek naar

KRO-NCRV-radioprogramma Adres onbekend bestaat al 52 jaar en was dit jaar voor het eerst genomineerd voor de Gouden RadioRing. Het NPO Radio 5-programma brengt uit het oog verloren liefdes, familieleden en vrienden bij elkaar. Voor podcast Op zoek naar zijn de mooiste verhalen uit het rijke archief geselecteerd. In korte afleveringen komen de zoektochten en herenigingen nog een keer langs met aandacht voor wat er na de uitzending gebeurden. In de eerste vijf afleveringen heeft presentator Ron Kas het thema liefde behandeld. Later dit jaar komen er nog drie series, met steeds een nieuw thema.

De band tussen vader en zoon

Ben Stiller en Jerry Stiller in Zoolander, Eugene Levy en Dan Levy in Schitt’s Creek, Johnny Kraaijkamp jr. en John Kraaijkamp sr. in Het zonnetje in huis: vader-zoonduo’s in komedies kunnen erg leuk uitpakken. Of Parks and Recreation-acteur Rob Lowe en zijn zoon John Owen Lowe ook zo succesvol samenwerken is te zien in de nieuwe comedyserie Unstable. Rob Lowe speelt een erg excentrieke biotechondernemer die emotioneel de weg kwijtraakt na het overlijden van zijn vrouw. Kan zijn nuchtere en introverte zoon hem uit zijn dal redden en tegelijkertijd hun verwaterde band herstellen? Vanaf 30 maart te zien op Netflix.

Keeley Hawes op Corfu

Keeley Hawes is vanaf deze week te zien in de miniserie Stonehouse. Ze is ondertussen een bekend gezicht op de NPO: ze was onder andere te zien in de politieserie Line of duty, dramaserie It’s a sin en de komische dramaserie The Durrells in Corfu. In de laatstgenoemde serie speelt ze alleenstaande moeder Louisa Durrell, die 1935 met haar vier eigenwijze kinderen in het Engelse Bournemouth woont. Ze heeft het niet makkelijk en besluit haar leven compleet om te gooien: ze verhuizen naar het zonnige Griekse eiland Corfu. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Bekijk de serie hier.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 12. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.