DigiGids: Too Close en Robo Sapiens

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 38:

Robot als reisgezel

Robots zetten onze auto’s in elkaar, maar kunnen tegenwoordig ook rennen, traplopen en zelfs dansen. Deze week onderzoekt De kennis van nu de evolutie van de robot; een onderwerp dat Jelle Brandt Corstius uitspitte in zijn serie Robo sapiens. De programmamaker wilde weten hoe robots en kunstmatige intelligentie ons leven beïnvloeden en wat de toekomst gaat brengen. Vooral is hij benieuwd naar de impact van de robotrevolutie op het leven van zijn anderhalf jaar oude dochtertje. Met een echte robot als reisgezel gaat hij op zoek naar antwoorden in onder meer Japan, Ethiopië en de VS. Bekijk Robo sapiens via deze link.

De restauratie van de Gouden Koets

Net als in 2020 is er dit jaar op Prinsjesdag geen koets te zien in Den Haag. Zelfs geen Glazen Koets, als gevolg van een aangepast programma door de coronamaatregelen. De fameuze Gouden Koets was op de derde dinsdag van september voor het laatst te zien in 2015. Keert het rijdende pronkstuk ooit nog terug in zijn oude rol? De documentaire De Gouden Koets geeft een indruk van de complexe, jarenlange restauratie van het koninklijke rijtuig, waarbij geen detail over het hoofd is gezien. Tot en met februari is de gerestaureerde koets te zien in het Amsterdam Museum. Hier te zien.

Nieuw op Netflix: The Starling

De laatste jaren wisselt Melissa McCarthy dolle komedies af met dramarollen, en vooral dat laatste gaat haar prima af. In The Starling speelt ze de getrouwde Lilly Maynard, die is getroffen door een groot en hartverscheurend verlies. Terwijl haar man Jack (Chris O’Dowd) zich terugtrekt in zijn rouwproces, gaat Lilly op haar eigen manier om met haar verdriet. Als een agressieve spreeuw een nest bouwt in haar tuin, wordt de vogel een obsessie voor haar. Lilly vindt steun bij Larry (Kevin Kline), een dierenarts en psycholoog die ook geen makkelijk verleden heeft. Vanaf 24 september te zien op Netflix.

Moeder met geheugenverlies

Wat bezielt Connie Mortensen? De aantrekkelijke jonge moeder lijkt een perfect leven te leiden, maar wordt beschuldigd van poging tot moord op haar dochtertje en een ander kind. Van deze gruwelijke daad zegt ze zich niets te herinneren. Forensisch psycholoog Emma Robertson moet Connie evalueren en voelt al snel sympathie voor haar. De vrouwen lijken veel gemeen te hebben, maar is dat echt zo? De driedelige psychologische thrillerserie Too close drijft op de sterke rollen van hoofdrolspelers Emily Watson als dr. Robertson en Denise Gough als de moeder met geheugenverlies. Alle afleveringen zijn vanaf 23 september te streamen op NPO Plus. Zie ook pagina 77 in de papieren gids.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 38. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.