DigiGids: The Woman in the Window en Songfestival Podcast

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 19:

De Officiële Songfestival Podcast

Nederland heeft lang moeten wachten op een Songfestivaloverwinning en nóg langer voordat het Song- festivalcircus in Rotterdam van start kon gaan. Met nog een week voor de boeg geeft Avrotros de fans een blik achter de schermen in De Officiële Songfestival Podcast. Lammert de Bruin en Ruben Messelink spreken met de organisatoren en ontvangen gasten, zoals Cornald Maas en Jeangu Macrooy. Verder geven ze het laatste festivalnieuws en is er in elke aflevering de bespreking van een Songfestivalklassieker. De podcast is van 10 mei tot en met 23 mei, in plaats van wekelijks, dagelijks te horen, via NPO Luister.

Vragen over de vuurwerkramp

Bij de grootste explosie in Nederland sinds de oorlog vielen 23 doden en honderden gewonden. Op 13 mei 2000, deze week precies 21 jaar geleden, ontplofte in Enschede een bunker met 177 ton vuurwerk. De schuld voor de vuurwerkramp werd door alle betrokkenen afgewezen, zodat slachtoffers en nabestaanden tot op de dag van vandaag met vragen zitten. In De waarheid blikt regisseur Pieter Fleury terug op de ramp op een manier die kijker aan het denken zet. Waarom is de angst om de schuld te krijgen voor veel mensen zo groot, dat ze vluchten voor hun verantwoordelijkheid? Bekijk De waarheid hier terug.

Nieuwe film: The Woman in the Window

Twee jaar terug vochten de filmstudio’s om de rechten van The Woman in the Window. De zinderende thriller van A.J. Finn stond bovenaan de bestsellerlijsten en moest natuurlijk naar het witte doek worden vertaald. Door een tegenvallende testscreening en de coronacrisis duurde dat veel langer dan gepland, waarna Netflix ermee aan de haal ging. Amy Adams speelt Anna Fox (foto), een jonge vrouw die door haar ernstige pleinvrees nooit buiten komt. Ze drinkt te veel en door de ramen van haar New Yorkse appartement bespioneert ze haar buren. Dan ziet ze iets vreselijks gebeuren. Of was het inbeelding? Vanaf 14 mei op Netflix.

Moeizame band tussen moeder en zoon

Zondag is het Moederdag, de dag kinderen hun moeders in de watten leggen in plaats van andersom. De documentaire Moeder & Grunberg schetst een bijzondere, maar ook moeizame band tussen moeder en zoon. Om te ontsnappen aan zijn dominante moeder en zwijgzame vader verliet Arnon Grunberg op zijn achttiende het ouderlijk huis. Ruim 25 jaar later keert hij als succesvol schrijver terug om een boek te schrijven over de oorlogsjaren van zijn moeder Hannelore Klein. De twee leren elkaar opnieuw kennen, en dat gaat niet zonder spanning. Bekijk op NPO ‘Moeder & Grunberg’ terug.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 19. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.