DigiGids: The Passion 2019 & EK Voetbal 1988

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 14:

Spaanse criminelen

Fans bleven na afloop van het derde seizoen van La casa de papel achter op de bank vol vragen over hun favoriete criminelen. Hoe is het met de door de politie gepakte Lisbon? En overleeft Nairobi de voltreffer uit de politiepistolen in haar borst? Gelukkig zijn de antwoorden aanstaande, want het vierde seizoen van de Spaanse misdaadreeks is vanaf 3 april te zien op Netflix. Desondanks blijven de criminelen plannen smeden voor nieuwe overvallen, en de fans weten dat crimineel meesterbrein El Professor daarbij altijd groot denkt. Zelfs als de bende de moeilijkste periode uit zijn bestaan moet doormaken.

The Passion van vorig jaar

Geen grote menigte muziekliefhebbers voor het lijdensverhaal van Christus dit jaar. Dat was vorig jaar wel anders. Toen was Dordrecht het decor voor The Passion. Geen toeval, want juist in die stad werd vierhonderd jaar eerder de opdracht gegeven voor de eerste officiële Nederlandse Bijbelvertaling. De hoofdrollen waren in 2019 voor Edwin Jonker (Jezus) en Edsilia Rombley (Maria) en Lucas Hamming (Judas). De artiesten zongen onder meer ‘Vrienden’ van Marco Borsato, Jan Smits ‘Recht uit m’n hart’ en ‘Wen d’r maar aan’ van Anouk. The Passion 2019 is hier terug te zien.

EK Voetbal 1988

Toch genieten van het Europees Kampioenschap voetbal? Dat kan dankzij de NOS, en dan zorgt de omroep er ook nog voor dat het Nederlands elftal wint. De NOS maakt namelijk de finale van het EK 1988 beschikbaar, het enige grote toernooi dat Oranje ooit winnend wist af te sluiten. Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard hadden een paar dagen eerder al topfavoriet en aartsrivaal West-Duitsland verslagen en mochten in de eindstrijd spelen tegen de Sovjet-Unie. De uitslag is bekend, maar dat mag de pret niet drukken. Ga naar www.nos.nl en geniet van de topprestatie van de mannen van bondscoach Rinus Michels.

Geschiedenis van het heelal

Marc Klein Wolt wil naar de maan om onderzoek doen naar de geschiedenis van het heelal, door met duizend antennes signalen uit het universum op te vangen. En dat gaat het best aan de achterkant van de maan, want daar heeft hij minder last van aardse stoorzenders. Allemaal mooi en aardig, maar hoe komt hij daar? De Amerikaanse en de Europese ruimtevaartorganisatie vinden het niet alleen een waanzinnig, maar vooral ook een duur plan. Gelukkig lijkt China er wel brood in te zien. De avonturen van Klein Wolt zijn te volgen via een achtdelige podcast De man en de maan.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 14. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.