DigiGids: The Kominsky method en Villa Oranje

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 21:

Douze points voor IJsland?

Bombastische liedjes, hysterische acts en opmerkelijke outfits: het Eurovisie Songfestival is een vrij extravagant geheel. Maar dat het nog een stap verder over de top kan, blijkt in Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Deze muzikale komedie gaat om Lars (Will Ferrell ) en Sigrit (Rachel McAdams), twee niet al te getalenteerde IJslanders die hun hele leven al dromen van een optreden op het festival. Eenmaal zover haalt het duo alles uit de kast om er een spetterend optreden van te maken. Helaas is de concurrentie moordend. Krijgen ze ondanks alles toch douze points? De film is te zien op Netflix.

Vriendschap en voetbal

Slechts de teen van Casillas scheidde Oranje in 2010 van de eerste wereldtitel. Maar helaas, de voeten van de Spaanse keeper waren net te groot en het schot van Arjen Robben stuiterde in de finale naast de goal. Toch staat de voetbalzomer van 2010 Frank Evenblij in het geheugen gegrift en aan hem de eer om vier van de hoofdrolspelers te interviewen. In Villa Oranje ontvangt hij Wesley Sneijder, Johnny Heitinga, Mark van Bommel en Dirk Kuyt voor ver- halen over vriendschap en voetbal. Uiteraard komt ook het aanstaande EK aan bod. Wat verwachten de mannen? Nu op Videoland.

Nieuw seizoen The Kominsky method

Diepbedroefd is Sandy Kominsky (Michael Douglas, op de foto links) na het overlijden van zijn oude vriend Norman, maar in het derde en laatste seizoen van komische dramaserie The Kominsky method is dat lang niet zijn enige probleem. Norman blijkt hem benoemd te hebben als executeur testamentair en dat betekent dat hij de verdeling van zijn miljoenenerfenis moet afhandelen. Niet echt een kolfje naar de hand van de chaotische dramadocent. Verder krijgt hij dit seizoen onverwacht ook een nieuwe uitdaging: een acteerrol, en dat was al even geleden. Ondanks alle levenservaring slaat bij hem dan toch de twijfel toe. Vanaf 28 mei op Netflix.

Podcast: Buiten de muren

Marjolein Knol maakte eerder al de podcastreeks Binnen de muren over het leven in de penitentiaire inrichting in Veenhuizen. In haar nieuwe serie Buiten de muren onderzoekt ze hoe het twee ingezetenen vergaat als hun straf erop zit en ze een leven buiten de gevangenis proberen op te bouwen: draaideurcrimineel Bram en Harry, een eind-vijftiger die al bijna twintig jaar celstraf heeft uitgezeten vanwege doodslag. Ze vertellen over hun dromen – een broodjeszaak en een tentoonstelling van zelfgemaakte tekeningen – en hun angst om nogmaals in de fout te gaan. De podcastserie is te beluisteren via Nporadio1.nl/podcasts of de app NPO Luister.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 21. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.