DigiGids: The disappearance en Peter Kuipers Munneke

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 44:

Eerbetoon aan Martine Bijl

In deze week van Allerzielen staan veel mensen stil bij de personen die hen dit jaar zijn ontvallen. Een van hen is Martine Bijl. De actrice, zangeres en presentatrice stierf 30 mei aan de complicaties van een hersenbloeding die haar vier jaar eerder had getroffen. Omroep MAX maakte een anderhalf durende special over de oud-presentatrice van Heel Holland bakt. Hierin zetten intimi, collega’s en vrienden haar in het zonnetje. Uiteraard staat het programma ook bol van de fragmenten uit Martines rijke carrière. Bekijk het hier terug.

Nieuw drama: The disappearance

Anthony Sullivan heeft het in de zesdelige serie The disappearance niet makkelijk. De ouders van het tienjarige jochie, Luke en Helen, liggen in scheiding. Zijn verjaardag moet daarom een extra groot feest worden en hij mag samen met zijn vriendjes meedoen aan een speurtocht in de buurt. Dan verdwijnt hij. Zijn ouders zijn radeloos en doen er alles aan om hem terug te vinden. In een zoektocht naar hun zoon komen heel wat onverkwikkelijke zaken aan het licht, vooral ook omdat de kleine Anthony de gewoonte had om zijn buren stiekem te fotograferen. Wist hij te veel? Vanaf 1 november op NPOStart.nl.

Wekelijks weerpraatje

Vanaf nu vaste prik op de donderdagmiddag: het weer- praatje van Peter Kuipers Munneke. De weerman – bekend van het NOS Journaal – praat wekelijks een kwartier over het weer, samen met nieuwslezer Fleur Wallenburg. Het draait hierin niet om actuele weersvoorspellingen, maar eerder om de achter gronden bij het weer. Zo legt hij elke keer een weerverschijnsel uit en beantwoordt hij vragen van de kijkers. Ook komt er iemand aan het woord voor wie het weer heel belangrijk is, bijvoorbeeld een schipper of een fruitteler. Verder laat Peter nummers uit zijn jazzmuziekcollectie horen. De podcast De weerman is te beluisteren via de podcastsite van NPO.

Nederlandse series op een rijtje

Het nieuwe tijdschrift Guidinc zet niet alleen de nieuwste titels op de verschillende ondemandkanalen op een rijtje, maar geeft ook handige overzichten per genre en laat zien waar de titels te vinden zijn. In het eerste nummer gaat dat over spannende series van eigen bodem. Nederland heeft dankzij bijvoorbeeld Penoza, Klem en Undercover een goede reputatie op dit gebied en er zijn de afgelopen jaren heel wat topproducties afgeleverd, die – soms op NPOStart.nl, soms op Netflix – terug zijn te zien. Guidinc bespreekt er vijf en toont via welk kanaal de reeksen te zien zijn. Guidinc is te koop in veel supermarkten en via Guidinc.nl.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 44. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.