DigiGids: Speel mee in de MAX Geheugentrainer-app

KRO Magazine zet wekelijks de beste online kijktips op een rijtje. Van on-demand-diensten tot digitale tv, van Facebook tot Uitzending Gemist.

Doe mee met het boodschappenspel

Een mooie service van Omroep MAX: MAX Geheugentrainer is vanaf nu niet meer alleen op tv te zien, maar kan ook op de smartphone of de tablet worden gespeeld. De omroepvereniging heeft namelijk een app van het spelletje gemaakt. Daarin staan van tv bekende onderdelen als Zoekplaatje, Letterregen en natuurlijk het fameuze Boodschappenspel. Ook zijn er nieuwe spelletjes beschikbaar op het gebied van geheugen, concentratie en taal en is er een dagelijkse test van tien minuten om het geheugen te verbeteren. Zoek in de App Store (Apple) of in Google Play (Android) op ‘MAX Geheugentrainer’.

Lang leve de muziek show

Optreden voor koningin Máxima, het is een droom voor veel basisschoolleerlingen. Ook dit jaar maakt een aantal getalenteerde jonge muzikanten weer kans om deze droom uit te laten komen. De Lang leve de muziek show volgt de strijd tussen scholen met als inzet een plekje in de allergrootste schoolband die tijdens het Kerst Muziekgala mag optreden voor onze koningin. Het is de tweede editie; de eerste kreeg vorig jaar aandacht tijdens een DWDD-special over muziekles op school. Onder anderen minister Bussemaker van Onderwijs en mediamagnaat Joop van den Ende benadrukken daarin het belang van muzikaal onderwijs. Ook zingen kinderen onder leiding van Giovanca het nummer ‘Let it go’ uit de Disneyklassieker Frozen. De special is hier te terug te kijken.

Liefde op leeftijd

Razend verliefd waren Robert Redford en Jane Fonda in Barefoot in the Park (1967). Een halve eeuw en twee roemrijke carrières verder staan de twee Hollywoodlegendes nogmaals tegenover elkaar. Our Souls at Night heet het werk en opnieuw voert romantiek de boventoon in de film. Fonda speelt de eenzame weduwe Addie. Haar man is enige jaren geleden gestorven en kinderen in de buurt heeft ze ook niet. Een groot leeg huis wel, net als haar buurman Louis (Redford). Hoewel ze al heel lang naast elkaar wonen, hebben de twee buren elkaar nooit echt leren kennen. Addie trekt de stoute schoenen aan, en klopt aan bij de buurman. Our Souls at Night is vanaf 29 september te zien op Netflix.

De kinderen van juf Kiet

Niet alleen films maken op het Nederlands Film Festival kans op een Gouden Kalf; ook bijvoorbeeld tv-series en documentaires dingen mee naar zo’n felbegeerd beeldje. In de laatste categorie is de KRO-NCRV-documentaire De kinderen van juf Kiet een van de kanshebbers. De hoofdpersoon is een basisschoollerares die een klas vol vluchtelingenkinderen onder haar hoede heeft. Zij probeert hen niet alleen de Nederlandse taal bij te brengen, maar moet de soms getraumatiseerde leerlingen ook weer psychisch op de rails krijgen. Dat doet ze streng, maar vooral ook liefdevol. De documentaire is hier te zien via NPO.nl.